Handtherapeut

Loek Peters

Loek Peters
“In het verleden heb ik ervaren dat hand- en polsletsels vaak onbegrepen waren en dat leidde ook vaak tot slechte resultaten in de behandeling. Door betere beheersing van het vak kunnen we nu tot veel betere behandelingen en resultaten komen. Dus zijn onze patiënten merkbaar meer tevreden.”
Locaties

Loek Peters (1954) doorliep achtereenvolgens een studie fysiotherapie, manuele therapie en sportfysiotherapie. Daarna voltooide hij de opleiding CranioMandibulaire Dysfunctie aan de Hogeschool Arnhem en de Praktijkopleiding Handtherapie aan het Erasmus MC in Rotterdam. Loek Peters volgde alle cursussen betreffende de hand en pols aan het Nederlands Paramedisch Instituut. In 2010 startte hij het zelfstandig Handencentrum in Eindhoven en daarnaast is hij werkzaam bij Xpert Clinic Eindhoven.

Meer info over Loek Peters

"We zien vaak patiënten met ernstige trauma's. Het kan dan een echte uitdaging zijn om iemand weer naar wens functioneel te krijgen. Zo zag ik ooit een agrariër die met zijn arm bekneld was geraakt in de rooiband van zijn aardappelsorteermachine. De onderarm was er vrijwel afgerukt. Door prima chirurgenwerk werden de botten weer aan elkaar werden gezet en werd van pezen en spieren een functionele hand gemaakt. Na intensieve therapie had deze man uiteindelijk weer een arm die hij kon gebruiken en waarmee hij zijn werk op zijn boerenbedrijf met enkele aanpassingen weer kon hervatten.
Ook herinner ik me de beroepsrenner Piet Rooijakkers die vorig jaar in de Tour de France ernstig ten val kwam en zijn onderarm, duim, pols en middenhand brak. Hij kwam als een zieke en sterk verzwakte patiënt binnen. We hebben hem uitgebreid gerevalideerd en tijdens zijn revalidatie ook veel aandacht besteed aan verbetering van zijn algehele conditie. Hij was super gemotiveerd en hij verbaasde ons met zijn trainingsintensiteit en wilskracht waardoor hij na vier maanden weer hard kon trainen en volledig herstelde. Zo'n patiënt vergeet je nooit meer."

  • BIG nummer
    99034694604
Neem contact op
Bel 088 778 52 03 Plan een intake