Handtherapeut

Lisa Esteban Lopez

Lisa Esteban Lopez
“Ik probeer mensen weer zo belastbaar mogelijk te krijgen na problemen in de hand- en polsregio. Ondanks het feit dat het maar een klein gebied is, kan er van alles mis zijn en kan iemand hierdoor enorm beperkt worden in het dagelijks leven. De complexiteit en het fijne van de handtherapie boeien mij enorm.”
Locaties

Lisa Esteban Lopez (1992) studeerde fysiotherapie aan de Hogeschool Utrecht. Daarna specialiseerde ze zich in handtherapie. Een logische keuze, aangezien ze zelf tijdens haar opleiding een blessure kreeg aan haar vinger…

Meer info over Lisa Esteban Lopez

“In het gewone lesprogramma was de informatie over hand- en polsklachten minimaal. Dat vond ik erg jammer, want door die blessure merkte ik dat er juist van alles kan gebeuren met je handen. Door middel van een minor op de Hogeschool en stages heb ik me verder verdiept in de complexiteit van de handen en het enorme belang van functionaliteit. In samenwerking met Handtherapie Nederland en Xpert Clinic heb ik vervolgens mijn scriptie over duiminstabiliteit geschreven. Nog steeds kon ik het onderwerp ‘handen’ niet met rust laten; ik wilde mij hierin verder specialiseren. Deze mogelijkheid krijg ik bij Xpert Clinic, waar ik sinds september 2014 werkzaam ben op de vestiging Arnhem-Velp. Hier werk ik nauw samen met de ergotherapeut en de handchirurgen om het optimale resultaat te behalen.

Het werken in een zelfstandig behandelcentrum trekt me, omdat ik het gevoel heb dat hier afgezien van goede therapie ook klantvriendelijkheid en servicegerichtheid heel erg belangrijk zijn. En dat stel ik nou eenmaal hoog in het vaandel. 
Ik heb ooit een patiënt gehad die door glas was gevallen. Hierbij waren de pezen en zenuwen erg beschadigd geraakt. Operatief werd er veel weer rechtgetrokken, maar echt functioneel was de hand zeker niet. Deze jongen kwam meerdere keren per week vol enthousiasme oefenen. En hoewel het herstel niet heel soepel verliep, is hij inmiddels weer helemaal op niveau!”

Neem contact op
Bel 088 778 52 03 Plan een intake