Handtherapeut

Lique Chatrou

Lique Chatrou
“Sinds 2010 is ze verbonden als handtherapeut bij Xpert Clinic Eindhoven. "Ik heb jaren in de algemene fysiotherapie gewerkt waar mijn zwaartepunt lag bij de behandeling van patiënten met orthopedische klachten en chronische pijn. Door een ongelukkige val kwam ik in aanraking met het werk van de handtherapeut en de handchirurg. Vanaf dat moment is mijn interesse voor de hand gewekt en ben ik me daar steeds meer in gaan verdiepen. Ik heb immers zelf ervaren wat de impact is van handletsel.”

Lique Chatrou (1964) studeerde aan de Academie voor Fysiotherapie in Breda en behaalde in 1986 haar diploma. Na enkele jaren in Duitsland te hebben gewerkt, kwam ze terug naar Nederland en werkte zij als fysiotherapeute in Eindhoven.

Meer info over Lique Chatrou

Samen met de patiënt probeert Lique een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Soms is dat een lange weg, maar als het lukt is dat de moeite waard. "Zo heb ik een oude dame van in de 80 behandeld die een breuk van haar pols had opgelopen en daardoor haar thuiswonende dementerende man niet meer kon verzorgen. Beiden waren tijdelijk in een verpleeghuis opgenomen. Mijn taak was haar te begeleiden bij het terugkrijgen van de mobiliteit en kracht in haar hand en pols. Zelden heb ik iemand gezien die zo gemotiveerd en gedreven de oefeningen uitvoerde. Haar doel om weer zelf thuis voor haar man te kunnen zorgen heeft ze binnen drie maanden bereikt.

  • BIG nummer
    29033358404
Neem contact op
Bel 088 778 52 03 Plan een intake