Ervaring
De afgescheurde duimband van mevr. van den Bent

De afgescheurde duimband van mevr. van den Bent

"Na een ongelukje op het hockeyveld bleef Miriam van den Bent last houden van haar duim. Bij Xpert Clinic werd vastgesteld dat er een bandje was gescheurd."

Miriam van den Bent (26): “Tijdens het hockeyen ben ik gevallen; ik kwam met mijn duim op de stick waardoor mijn duim achterover klapte. In het ziekenhuis zeiden ze: kom morgen maar langs als het erger wordt. Maar de pijn viel wel mee. De huisarts heeft er de volgende dag tape om gedaan en dat was het.

Na een tijdje kreeg ik echt last van die duim. Ik had elke keer pijn bij het schrijven. De huisarts kon geen diagnose stellen en schreef een verwijsbrief. Bij Xpert Clinic kon ik heel snel terecht, en wat een verademing: eindelijk werd ik serieus genomen. Chirurg Nicoline de Haas constateerde binnen vijf minuten dat het bandje in mijn duim was afgescheurd. Er werden foto’s gemaakt en de operatie werd meteen ingepland. Drs. De Haas heeft precies uitgelegd hoe ze de ingreep ging doen, compleet met tekeningen. Meteen daarna kon ik door naar de handtherapeut en daar werd alles opgemeten. Ongelooflijk: binnen een uur was alles geregeld. Dat vond ik echt heel fijn. Ruim voor de operatie kreeg ik duidelijk te horen wat er van mij verwacht werd. Via internet moest ik vragenlijsten invullen, dat was ideaal. De volgende dag belde de anesthesist nog even om wat te vragen, heel netjes vond ik dat.

Op de dag van de ingreep verliep alles prima. Ik vond het zelfs gezellig en heb echt gelachen met de verpleging. De verdoving vond ik niet prettig maar dat was dan ook het ergste van het hele verhaal. Tijdens de operatie heeft drs. De Haas het bandje teruggezet en ze had er alle vertrouwen in dat het zou houden. Het was zo klaar en daarna mocht ik bijkomen met een tosti en koffie.

De eerste week na de ingreep zat ik in het gips – lastig, want ik was net een nieuw restaurant aan het opstarten. Op geen enkel moment heb ik pijn gevoeld, dat verbaasde me wel een beetje. De dag na de ingreep werd ik gebeld met de vraag hoe het ging; fijn, want ik was gestopt met de pijnstillers en kon even vragen of dat in orde was.

Na het gips kreeg ik een spalk, en daarna mocht ik rustig aan met fysio starten. Inmiddels zijn we drie maanden verder en het gaat heel goed: sinds de operatie heb ik geen pijn meer gehad. Ik merk wel dat de kracht in mijn duim nog maar op de helft zit en ook de fijne motoriek is nog moeilijk. Maar de fysiotherapeut gaf aan dat het wel een jaar duurt voor de volledige functionaliteit weer terug is. De verwachting is dat het helemaal goed komt. Ik kan bijna alles weer en voor het hockeyen heb ik een brace gekregen. Dat geeft toch een veiliger gevoel.

Ik ben ontzettend tevreden over de behandeling bij Xpert Clinic. Je merkt dat ze echt gespecialiseerd zijn in handen. Alles is heel efficiënt georganiseerd en ze weten wat je als patiënt nodig hebt.”

Neem contact op
Bel 088 778 52 03 Plan een intake