Xpert Clinic biedt zorg van hoge kwaliteit, met de snelheid en service van een privékliniek Xpert Clinic is in 2008 gestart door handchirurgen Reinier Feitz en Thybout Moojen. Zij hebben zich beiden, na hun opleiding tot plastisch chirurg, gespecialiseerd in de hand- en polszorg.

In de kliniek is daarbij veel ruimte voor onderzoek en opleiding. Belangrijk, want de verwachting is dat het aantal aandoeningen aan hand en pols de komende jaren sterk zal toenemen.

Xpert Clinic is onderdeel van Equipe Zorgbedrijven. Klinieken uit deze groep houden elkaar scherp en hanteren strenge kwaliteitsnormen.

Bij Xpert Clinic staat u centraal. Een goede ontvangst, een goede behandeling en een goed eindresultaat, dat is wat telt bij Xpert Clinic! Graag willen wij u laten zien wat we voor u kunnen betekenen.

Service

Bij Xpert Clinic kunt u binnen 2 weken terecht voor een eerste consult. Wij staan altijd voor u klaar! Maak direct een afspraak.

U merkt het al tijdens uw eerste contact met onze kliniek: bij ons bent u geen nummer. Wij kiezen voor een persoonlijke benadering, omdat we vinden dat uw wensen en verwachtingen heel belangrijk zijn. De arts neemt de tijd om al uw vragen te beantwoorden, zodat u met een goed gevoel de behandeling tegemoet kunt zien.

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op ‘Mijn Xpert Clinic’ vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent. Lees hier meer over 'Mijn Xpert Clinic'.

Xpert Clinic staat voor superspecialistische zorg op hand- en polsgebied. Wij kennen one-stop-shop spreekuren. Al tijdens het eerste bezoek worden het consult, de diagnostiek en een eventuele conservatieve behandeling gecombineerd aangeboden. Hierdoor hoeft u niet onnodig lang te wachten op de diagnose of een eventuele behandeling.

Ervaringen van anderen

Om u de allerbeste zorg te kunnen bieden, is het voltallige team van de kliniek iedere dag bezig met het verbeteren van de zorgkwaliteit: van consult tot behandeling en van nazorg tot eindcontrole. Toch is er natuurlijk maar 1 ding dat echt telt: Uw tevredenheid! Lees hier de patiëntervaringen van mensen die u voorgingen.

Vergoeding behandeling

Vraagt u zich wel eens af waarom u uw medische kosten soms gedeeltelijk of niet vergoed krijgt? Dit kan dan te maken hebben met het eigen risico en/of een eigen bijdrage. Omdat wij transparantie belangrijk vinden zetten wij informatie hierover graag voor u op een rij. Bekijk deze informatiefolder om meer te weten te komen over de vergoeding van uw behandeling en over DBC-zorgproducten.

Vanaf 1 juni 2014 zijn zorgverzekeraars verplicht hun verzekerden een nota te sturen van de behandeling die ze hebben gehad. Wanneer u als patiënt vragen heeft over deze nota kunt u daarvoor terecht bij uw zorgverzekeraar. Deze moet informatie geven over de behandeling die de kliniek gedeclareerd heeft en kan op zijn beurt weer om opheldering vragen bij de kliniek. Zorgverzekeraars zijn verantwoordelijk voor een duidelijk overzicht van wat u vergoed krijgt van een nota. Uitleg over hoe een nota in het algemeen tot stand komt kunt u vinden in dit overzicht van de NZa (Nederlandse Zorg Autoriteit).

Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed. Er is geen aparte toestemming nodig van uw verzekeraar voor behandelingen in onze kliniek of door onze artsen.

Wel moet u altijd een verwijsbrief van de huisarts of een andere medisch specialist meenemen naar het consult.

Daarnaast is het verstandig rekening te houden met uw verplicht eigen risico. De zorgverzekeraar kan kosten in rekening brengen voor bijvoorbeeld het voorschrijven van medicatie.

In een uitzonderingsgeval kan het nodig zijn dat we toestemming van uw verzekeraar nodig hebben. Uw arts zal dat altijd van tevoren met u bespreken.

Houdt u er tevens rekening mee dat de zorg door handchirurgen en handtherapeuten (fysiotherpeuten en ergotherapeuten) in Nederland twee verschillende financiële trajecten kent. Dit betekent dat zowel de handchirurg als handtherapeut kosten bij u of de zorgverzekeraar in rekening kunnen brengen. Xpert Clinic heeft met alle zorgverzekeraars contracten gesloten voor de behandeling van hand- en polsklachten. Zorgkosten worden bij gecontracteerde zorgverzekeraars, zonder uw tussenkomst, in rekening gebracht.

In Nederland kennen we een basisverzekering en zijn er aanvullende verzekeringen. Kortweg kan worden gesteld dat fysiotherapie beperkt wordt vergoed vanuit de basisverzekering. Een goede aanvullende verzekering, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen, is daarom aan te raden. Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering, met een maximum van 10 uur per jaar.

Fysiotherapie in de zorgverzekeringswet

Bij behandeling van een 'niet chronische indicatie' vindt geen vergoeding plaats vanuit de basisverzekering. Om voor vergoeding in aanmerking te komen moet u een aanvullende verzekering hebben afgesloten.Het kan voorkomen dat u (een gedeelte van) de kosten zelf moet betalen. Dit is bijvoorbeeld het geval indien u meer fysiotherapiebehandelingen krijgt dan uw aanvullende verzekering vergoedt. Gebruik maken van fysiotherapie uit de aanvullende verzekering kost u géén verplicht eigen risico.

Bij 'chronische indicaties' waarvoor veel fysiotherapie nodig is, zoals na operaties en breuken, vindt vergoeding vanaf de 21e behandeling plaats vanuit de basisverzekering. De eerste 20 behandelingen kunnen vergoed worden vanuit uw eventuele aanvullende verzekering of komen (gedeeltelijk) voor eigen rekening. Vanaf het moment dat vergoeding plaatsvindt vanuit de basisverzekering wordt uw verplicht eigen risico aangesproken. Bij fysiotherapie uit de basisverzekering is sprake van een verplicht eigen risico. Dat betekent dat, als u in het nieuwe jaar zorgkosten (met uitzondering van huisartsen- zorg, verloskundige- en kraamzorg, gratis bevolkingsonderzoeken en de griepprik voor risico groepen) maakt die onder de basisverzekering vallen, u eerst het eigenrisicobedrag zelf moet betalen. Daarna worden alle kosten volgens de polisvoorwaarden uit de basisverzekering vergoed.

Bij kinderen tot 18 jaar met 'chronische indicaties' worden alle behandelingen uit de basisverzekering vergoed. Kinderen met 'niet chronische indicaties' krijgen, als dat medisch noodzakelijk is, maximaal twee maal negen behandelingen per aandoening vergoed uit de basisverzekering. Daarna kan aanspraak worden gemaakt op een eventuele aanvullende verzekering.

Ergotherapie in de zorgverzekeringswet

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering met een maximum van 10 uur per jaar (wel wordt hierbij uw wettelijk verplicht eigen risico belast). Soms kunt u vanuit een aanvullende verzekering aanspraak maken op uitbreiding van het aantal uur. Sinds het jaar 2012 is een verwijzing voor behandeling door de ergotherapeut niet meer nodig, tenzij de verzekeraar dit anders omschrijft in zijn voorwaarden. Wij adviseren u om dit te checken bij uw eigen verzekeraar. Er zijn vastgestelde tarieven voor ergotherapie.

Bij ergotherapie is sprake van een verplicht eigen risico. Het verplichte eigen risico is in 2015 € 375 per jaar. Dat betekent dat, als u in het nieuwe jaar zorgkosten (met uitzondering van huisartsen- zorg, verloskundige- en kraamzorg, gratis bevolkingsonderzoeken en de griepprik voor risico groepen) maakt die onder de basisverzekering vallen, u eerst het eigenrisicobedrag zelf moet betalen. Daarna worden alle kosten volgens de polisvoorwaarden uit de basisverzekering vergoed.

Belangrijk!

We raden u aan om een goede aanvullende verzekering af te sluiten, waarin voldoende behandelingen fysiotherapie zijn opgenomen. Wees zorgvuldig in uw keuze voor een zorgverzekeraar. Er zijn grote verschillen in de manier waarop zorgverzekeraars fysiotherapie vergoeden in de aanvullende verzekering. Zo geldt er soms een maximum aantal behandelingen, een maximum bedrag of zijn er andere beperkingen. Gelukkig zijn er ook veel polissen die geen beperkingen kennen. Dit betekent dat uw kosten voor fysiotherapie, mits medisch noodzakelijk, onbeperkt worden vergoed.

De behandeling van hand- en polsklachten wordt door veel zorgverzekeraars vergoed.
U heeft hiervoor wel een verwijzing van de huisarts nodig. Met onderstaande zorgverzekeraars heeft de Xpert Clinic afspraken gemaakt over vergoeding van behandelingen van hand- en polsklachten:

Achmea - Agis

FBTO
Zilveren Kruis 
Agis
Take Care Now
Pro Life 
Interpolis 
OZF Achmea 
Avéro Achmea
Turien & Co (Avero Achmea)
De Friesland
Aevitae (Avero Achmea)
Caresco (Avero Achmea)
IAK (Avero Achmea)

CZ

CZ  
Delta Lloyd
Ohra

Menzis

Menzis - HEMA
Anderzorg
Azivo

Multizorg

Aevitae (ASR Ziektekosten)
Ditzo
BeterDichterbij 
ONVZ 
PNO 
VvAA 
Salland
Eno
Energiek
Holland Zorg Verzekeringen
Zorg en Zekerheid AZVZ
Caresco (ASR Ziektekosten)
IAK (ASR Ziektekosten)
De Amersfoortse
ASR

Coöperatie VGZ

Univé
ZEKUR
Zorgzaam Verzekerd
SZVK
IZA
UMC
Aevitae (VGZ Cares)
IZA - VNG
Turien & Co (VGZ)
Coöperatie VGZ
Aevitae (VGZ)
Caresco (VGZ)
IAK (VGZ)
Caresco (VGZ Cares)
IZZ

DSW

DSW Zorgverzekeraar
Stad Holland zorgverzekeraar
In Twente

Staat uw zorgverzekeraar er niet bij


En wilt u weten of de behandeling (gedeeltelijk) wordt vergoed? Informeer dan altijd eerst bij uw zorgverzekeraar voordat u een afspraak maakt bij Xpert Clinic. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Als uw zorgverzekeraar geen prijsafspraken met Xpert Clinic heeft gemaakt en u toch bij ons behandeld wilt worden, dan kan dat natuurlijk. In deze situatie geldt het zogenaamde passantentarief. U krijgt dan zelf de rekening ter betaling toegestuurd. Vervolgens moet u zelf met uw zorgverzekeraar in contact treden om dit vergoed te krijgen.

Passantentarieven 2017

Download de passantentarieven van 2017 (pdf)

Passantentarieven 2016

Consumentenomschrijving Hand- en pols chirurgie Zorgproduct DOT Passantentarief
Meer dan 3 polikliniekbezoeken bij een plastisch chirurg of spreekuurondersteuner binnen 90 dagen. Enventueel i.c.m. injectie, röntgen, EMG of MRI  990004006 15D162 € 450,00
Consult en onderzoek (MRI, röntgen of EMG) of behandeling op de polikliniek door een plastisch chirurg 990004007 15D163 € 360,00
Consult op de polikliniek bij een plastisch chirurg exclusief diagnostiek 990004009 15D164 € 145,00
Aanhechting van arm/been of grote reconstructie van spieren / pezen / bloedvaten / zenuwen bij plastische chirurgie aan armen of benen 990004019 15D173 € 6.000,00
Hersteloperatie van pees en/of zenuw bij plastische chirurgie aan armen of benen 990004029 15D183 € 3.900,00
Meerdere reconstructies van een pees bij plastische chirurgie aan armen of benen 990004034 15D187 € 3.500,00
Grote correctie bij plastische chirurgie aan armen of benen bijv. correctie osteotomie  990004039 15D192 € 3.300,00
Reconstructie bij plastische chirurgie aan armen of benen bijv. Brunelli plastiek  990004045 15D198 € 3.380,00
Correctie bij plastische chirurgie aan armen of benen bijv. synovectomie (multiple), arthroplastiek incl. tenolyse 990004049 15D202 € 2.575,00
Correctie bij plastische chirurgie aan armen of benen bijv. een polsscopie, fasctietomie (meerdere stralen), Quervain release, gewrichtsprotheses, peestranspositie of Weilby 990004054 15D205 € 2.475,00
Beperkte hersteloperatie van de armen en/of benen door een plastisch chirurg bijv. recidief behandeling voor Carpaal Tunnel Syndroom, fascietomie (1 straal) bij Dupuytren, bouton correctie of synovectomie  990004057 15D207 € 2.050,00
Verwijderen van pennen / schroeven / metalen platen bij plastische chirurgie aan armen of benen 990004060 15D210 € 1.200,00
Kleine correctie bij plastische chirurgie aan armen of benen bijv. extripatie Ganglion  990004063 15D212 € 1.350,00
Triggerfinger release (operatief doorsnijden van een peesbandje) bij plastische chirurgie aan armen of benen 990004066 15D215 € 1.050,00
Operatieve ingreep i.v.m. carpaaltunnelsyndroom door een plastisch chirurg bijv. Carpaal Tunnel Release  990004071 15E357 € 1.200,00

 

U vindt bij Xpert Clinic twee superspecialisaties! Naast chirurgische ingrepen kunnen wij u ook verder helpen met handtherapie.

Handtherapie

 

Tijdens ons spreekuur helpen wij patiënten meteen met handtherapie. Hiervoor werken we nauw samen met handtherapie partners. Vóór de ingreep krijgt u al uitleg over de therapie en enkele dagen na de operatie begeleidt de handtherapeut u bij de eerste oefeningen. De facturatie van de handtherapie loopt via de handtherapie partner.

De handtherapeuten stellen alles in het werk om het herstelproces zo goed mogelijk te laten verlopen

Zij begeleiden u bij gerichte oefeningen, maken spalken op maat en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt. Uiteraard is uw eigen inzet daarbij van groot belang. Xpert Clinic heeft een intensieve samenwerking met Handtherapie Nederland en het Handencentrum Eindhoven. Dat geeft u als patiënt de zekerheid dat u wordt behandeld door de meest ervaren handtherapeuten van Nederland.

Heeft u vragen aan de handtherapeut of wilt u een afspraak maken of wijzigen bij de handtherapeut? Belt u dan direct met Xpert Clinic Handtherapie: 088 7785 213.

Houdt u er rekening mee dat de zorg door handchirurgen en handtherapeuten in Nederland twee verschillende financiële trajecten kent. Dit betekent dat zowel de handchirurg als handtherapeut kosten bij u of de zorgverzekeraar in rekening kunnen brengen.

Xpert Clinic heeft een eigen expertisecentrum: Xpertises.

Xpertises.nl

De handchirurgen van Xpert Clinic worden in toenemende mate door arbo-artsen en bedrijfsartsen gevraagd om een cliënt te beoordelen en te bekijken of er een snellere weg mogelijk is naar herstel.

Onze expertises worden voornamelijk verricht in het kader van schaderegelingen en of verzekeringen voor arbeidsongeschiktheid, ongevallenverzekering, bedrijfsongevallen en claims.

www.xpertises.nl