Nieuwe gouden standaarden dankzij Pulse

20 november 2012

Xpert Clinic heeft afgelopen jaar fors ingezet op meetbare kwaliteit. Dankzij Pulse, een innovatief kwaliteitssysteem, zijn de uitkomsten van behandelingen nu objectief te meten. Hierdoor kan op wetenschappelijke manier worden vastgesteld welke behandelmethodes het beste effect sorteren.

Xpert Clinic is in 2011 gestart met TROM; Therapist Recorded Outcome Measurements, vormgegeven in Pulse. Patient Recorded Outcome Measurement (PROM) is momenteel volop in de belangstelling in de zorg. PROM is buitengewoon belangrijk, en met de introductie van een eigen meetsysteem is het nu voor het eerst mogelijk om objectief het resultaat van een behandeling meten. Pulse is ontwikkeld door Xpert Clinic in samenwerking met het Erasmus Medisch Centrum. Onafhankelijke therapeuten meten de effectiviteit van een behandeling door het evalueren van knijpkracht, bewegingsuitslag, werkhervatting en kwaliteit van leven.

Medisch directeur Reinier Feitz: “Hoe meer we meten, hoe meer we weten – en hoe meer we kunnen verbeteren. Uiteindelijk willen wij zo nieuwe gouden standaarden ontwikkelen. Daarmee zijn patiënten sneller aan het werk en worden de zorgkosten lager.”