Derde plek Esser prijs voor beste wetenschappelijke publicatie afgelopen twee jaar.

29 juni 2016

Een jury bestaande uit verschillende Nederlandse hoogleraren Plastische Chirurgie hebben een gezamenlijke publicatie van Xpert Clinic en Erasmus MC de derde prijs toegekend van alle publicaties die zijn verschenen in de plastisch chirurgische vakliteratuur in de afgelopen twee jaar. In dit artikel vergeleken de onderzoekers de effectiviteit van een collagenase injectie met een chirurgische behandeling voor de ziekte van Dupuytren. Het is één van de eerste en ook de grootste studie op dit gebied tot nu toe. De resultaten helpen te bepalen voor wie welke behandeling geschikt is.

De winnaars werden bekend gemaakt in Eindhoven op de wetenschappelijke vergadering van de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie. De publicatie is het resultaat van de vruchtbare samenwerking tussen Xpert Clinic en Erasmus MC, ons meetsysteem Pulse, en de betrokkenheid van onze patiënten en zorgverleners.

Referentie: Zhou C, Hovius SE, Slijper HP, Feitz R, Van Nieuwenhoven CA, Pieters AJ, Selles RW. Collagenase Clostridium histolyticum versus limited fasciectomy for Dupuytren’s contracture: outcomes from a multicenter propensity score matched study. Plastic & Reconstrive Surgery 2015;136(1):87–97.

Bron: http://journals.lww.com/plasreconsurg/Abstract/2015/07000/Collagenase_Clostridium_Histolyticum_versus.15.aspx