Beste initiatief op het gebied van patiëntuitkomsten.

11 april 2014

Een jury onder leiding van Prof. Fred van Eenennaam heeft het kwaliteitsregistratiesysteem Pulse verkozen tot winnaar van de Value Based Healthcare Prize voor het beste initiatief op het gebied van patiëntuitkomsten. Het initiatief van Xpert Clinic en Erasmus MC kreeg de prijs vanavond uitgereikt op Landgoed de Salentein in Nijkerk.

Patiënt centraal
De Value Based Healthcare Prize is een prijs die dit jaar voor het eerst werd uitgereikt als erkenning voor arts-gedreven initiatieven in de gezondheidszorg waarbij patiënten centraal staan en die bijdragen aan het herdefiniëren van de gezondheidszorg. Naast de prijs voor het beste initiatief ten aanzien van 'patient outcomes' werden ook prijzen uitgereikt voor kosteneffectiviteit en samenwerking. Het initiatief ‘Meetbaar Beter’ mocht de hoofdprijs in ontvangst nemen.
 
Een adviesraad onder erevoorzitterschap van gerenommeerd Harvard-professor Michael Porter boog zich over de in totaal 63 officiële inzendingen, waaruit zes nominaties rolden. Internationaal hoog aangeschreven juryleden verkozen uiteindelijk Pulse tot het beste initiatief ten aanzien van patiëntuitkomsten.
 
“Deze prijs hebben we alleen kunnen winnen dankzij de grote betrokkenheid van onze patiënten en zorgpersoneel”, reageert dr. Harm Slijper, Data Scientist bij Equipe Zorgbedrijven, waar Xpert Clinic deel van uitmaakt. “Het draait allemaal om hoe onze patiënten de behandeling beleven. De informatie geven patiënten aan ons door. Daarvoor zijn wij hun dankbaar.”

Pulse
“Pulse is voor ons dé manier om alles wat we doen te meten, te volgen en te verbeteren. Pulse creëert meetbare kwaliteit in de zorg“, verduidelijkt Slijper. “We zijn daardoor 100 procent transparant voor patiënten, collega’s, huisartsen en verzekeraars. En we delen die informatie met hen. Met de data in Pulse creëren we nieuwe mogelijkheden en inzichten waarmee we heel gericht en gefocust kunnen innoveren op het gebied van chirurgie en therapieën.”
 
Xpert Clinic heeft in haar zes gespecialiseerde klinieken voor hand- en polszorg Pulse volledig geïntegreerd in de zorgprocessen. Daarnaast gebruiken Erasmus MC en het Sint Franciscus Gasthuis delen van Pulse. Vorig jaar won Pulse ook al de Achmea Quality

Van links naar rechts: Kim Spekreijse, Reinier Feitz, Ruud Selles, Chao Zhou en Harm Slijper.