Een klein percentage van de mensen die last hebben van het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS), krijgt opnieuw last van deze aandoening. Het gaat om minder dan 0,5%. Meestal treedt dit recidief CTS pas enkele jaren na de eerste operatie weer op. Door onze specialisatie op dit gebied zien wij relatief vaak patiënten met dergelijke problemen. In veel gevallen werden deze patiënten ten onrechte niet opnieuw geopereerd.

Xpert Clinic is de specialist bij recidief Carpaal Tunnel Syndroom

U wordt direct geholpen door artsen en handtherapeuten, die elke dag tientallen hand- en polsproblemen onderzoeken en behandelen. De operatieve ingrepen worden gedaan door onze handchirurgen, die zich helemaal hebben toegelegd op aandoeningen aan hand en pols. Voor revalidatie kunt u terecht bij onze handtherapeuten. Zij begeleiden u bij gerichte oefeningen, maken spalken op maat en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

We vertellen u op deze pagina hoe we te werk gaan bij de behandeling van recidief carpaal tunnel syndroom. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over recidief carpaal tunnel syndroom

Het is soms zinvol om een elektrisch spieronderzoek (EMG) te doen. Vaak kan tijdens dit onderzoek de diagnose bevestigd worden.

Voor een operatie aan een recidief (teruggekomen) CTS, krijgt u een plaatselijke verdoving (armverdoving) of algehele verdoving. Het litteken wordt meestal iets uitgebreid tot net voor de polsplooi.

Naast het echte recidief CTS komen er ook problemen voor van verklevingen van de zenuw aan het litteken of de buigpezen. Meestal geeft dat pijn bij het bewegen van de vingers of het achteroverbuigen van de pols. Ook kunt u last hebben van hinderlijke tintelingen of een doof gevoel. Deze klachten zijn dan juist niet 's nachts aanwezig, in tegenstelling tot bij het 'gewone' CTS.

Zijn er verklevingen, dan wordt de zenuw losgemaakt van het litteken. Vervolgens wordt er vetweefsel tussen de zenuw en het litteken gelegd om opnieuw verkleven te voorkomen.

Bij elke operatie kunnen complicaties optreden, zoals een nabloeding, wondinfectie, weefselversterf, narcoseproblemen, trombose of een longontsteking. Deze complicaties komen zelden voor en kunnen vrijwel altijd goed behandeld worden. Omdat er al littekenweefsel aanwezig is bestaat het risico dat de zenuw beschadigd raakt. Deze kans is echter zeer klein omdat deze ingreep zeer vaak verricht wordt en wij altijd een loepbril dragen tijdens de operaties. Er bestaat een kans dat de zenuw zich niet geheel hersteld van de schade.

De eerste drie dagen na de operatie draagt u overdag een mitella. Het is belangrijk dat u de vingers gedurende deze periode regelmatig beweegt (strekken en buigen), om te voorkomen dat uw hand stijf wordt. 's Nachts hoeft u de mitella niet te dragen, u kunt uw arm dan op een kussen leggen. Tijdens het douchen kunt u de mitella even afdoen, maar u moet ervoor zorgen dat het verband droog blijft.

Na drie dagen mag u zelf het drukverband verwijderen. Op de wond plakt u een pleister. Daarna kunt u de hand en pols weer voorzichtig in toenemende mate onbelast gebruiken. In principe mag u de hand na twee weken weer normaal gebruiken. Of dat ook voor uw werk geldt, bespreekt u met de arts tijdens het eerste kliniekbezoek na de operatie. Zeven tot twaalf dagen na de operatie wordt u verwacht op de kliniek voor wondcontrole en het verwijderen van de hechtingen indien deze niet oplosbaar zijn.

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op 'Mijn Xpert Clinic' vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast vragen wij u op ‘mijn Xpert Clinic’ een aantal vragenlijsten in te vullen over uw klachten, uw algemene gezondheid en uw ervaring bij Xpert Clinic. Uw gegevens worden verwerkt in het kwaliteitssysteem Pulse. Pulse zorgt ervoor dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Maar het verbetert ook het behandeltraject van de patiënten die na u komen.

Blijf niet lopen met klachten

Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor Xpert Clinic?

Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen die zich helemaal hebben toegelegd op het gebied van hand- en polschirurgie. De chirurgen van Xpert Clinic hebben deze specialisatie wél. Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

artsen.png

Gespecialiseerde zorg

Bij Xpert Clinic wordt u behandeld door een zeer ervaren en specialistisch team.

wachtlijst.png

Korte wachttijden

Bij Xpert Clinic kunt u snel terecht voor een eerste consult. Wij staan altijd voor u klaar!

zorgverzekeraar.png

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed.

24bellen.png

Altijd bereikbaar

Xpert Clinic heeft een Informatiecentrum waar speciaal opgeleide medewerkers u te woord staan.