Een neuroom ontstaat na een doorsnijding of beschadiging van een perifere zenuw. Er ontstaat een bolletje aan het uiteinde van de beschadigde zenuw dat we neuroom noemen. Dit neuroom kan soms zeer groot worden en is enorm gevoelig voor druk en kou. Druk op het neuroom geeft een tinteling, stroomstootje of pijngevoel.

Xpert Clinic is de specialist bij de behandeling van een neuroom

U wordt direct geholpen door artsen en handtherapeuten, die elke dag tientallen hand- en polsproblemen onderzoeken en behandelen. De operatieve ingrepen worden gedaan door onze handchirurgen, die zich helemaal hebben toegelegd op aandoeningen aan hand en pols. Voor revalidatie kunt u terecht bij onze handtherapeuten. Zij begeleiden u bij gerichte oefeningen, maken spalken op maat en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

We vertellen u op deze pagina hoe we te werk gaan bij de behandeling van een neuroom. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over een neuroom

De kern van elke zenuwcel bevindt zich in het ruggenmerg. Wanneer de zenuw wordt doorgesneden worden eigenlijk alle uitlopers van deze zenuwcellen doorsneden. De kern blijft onbeschadigd in het ruggenmerg. Vanuit het centrale zenuwuiteinde gaat de uitloper weer groeien in een poging bij het eindorgaan te komen, de huid of de spier. Wanneer de andere kant niet gevonden wordt, waaieren de uitlopers alle kanten uit, op zoek naar het andere uiteinde van de doorgesneden zenuw. Zo ontstaat er een bolletje aan het uiteinde van de beschadigde zenuw dat we neuroom noemen. Dit neuroom kan soms zeer groot worden en is enorm gevoelig voor druk en kou. Druk op het neuroom geeft een tinteling, stroomstootje of pijngevoel.

Lichamelijk onderzoek is in de meeste gevallen voldoende.

Zonder operatie

Als eerste kan een desensibilisatie training door onze handtherapeuten ingezet worden. Door middel van verschillende oefeningen kunnen we proberen om de hersenen te laten wennen aan het veranderde gevoel.

Is een operatie niet nodig maar bent u geholpen met handtherapie dan helpen wij u graag met het vinden van de beste handtherapeut. Wij werken nauw samen met handtherapiepartners. Handtherapie is een apart financieel traject en dit wordt door onze partners direct aan u of uw zorgverzekeraar gefactureerd

Met operatie

Als het niet lukt om te wennen aan het veranderde gevoel en als de klachten blijven, is het soms nodig om operatief in te grijpen. Dat kan op verschillende manieren:

  • Het neuroom verwijderen en het zenuwuiteinde begraven in een spier of bot.
  • Een zenuwtransplantatie om de zenuw te herstellen.
  • Wanneer het neuroom niet weggehaald kan worden omdat er nog wel een gedeeltelijk overdracht van signalen is, kan het worden bedekt met een spier of door middel van vetverplaatsing.

 

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op 'Mijn Xpert Clinic' vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast vragen wij u op ‘mijn Xpert Clinic’ een aantal vragenlijsten in te vullen over uw klachten, uw algemene gezondheid en uw ervaring bij Xpert Clinic. Uw gegevens worden verwerkt in het kwaliteitssysteem Pulse. Pulse zorgt ervoor dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Maar het verbetert ook het behandeltraject van de patiënten die na u komen.

Blijf niet lopen met klachten

Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor Xpert Clinic?

Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen die zich helemaal hebben toegelegd op het gebied van hand- en polschirurgie. De chirurgen van Xpert Clinic hebben deze specialisatie wél. Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

artsen.png

Gespecialiseerde zorg

Bij Xpert Clinic wordt u behandeld door een zeer ervaren en specialistisch team.

wachtlijst.png

Korte wachttijden

Bij Xpert Clinic kunt u snel terecht voor een eerste consult. Wij staan altijd voor u klaar!

zorgverzekeraar.png

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed.

24bellen.png

Altijd bereikbaar

Xpert Clinic heeft een Informatiecentrum waar speciaal opgeleide medewerkers u te woord staan.