Het kanaal van Guyon loopt van het haakvormig bot aan de duimzijde van de hand tot het pisiforme bot aan de pinkzijde van de hand. Het dak wordt gevormd door een streng bindweefsel. Door het Guyon's kanaal lopen een slagader en een zenuw. Deze zenuw zorgt ervoor dat de kleine handspieren goed kunnen werken en is ook verantwoordelijk voor het gevoel in pink en ringvinger. Wanneer de zenuw in het Guyon's kanaal beklemd raakt, geeft dat gevoelsstoornissen aan de pink en ringvinger, terwijl het gevoel op de handrug normaal is. Ook zien we krachtvermindering en volumeverlies van de kleine handspieren.

Xpert Clinic is specialist bij een zenuwbeknelling in het Guyon's kanaal

U wordt direct geholpen door artsen en handtherapeuten, die elke dag tientallen hand- en polsproblemen onderzoeken en behandelen. De operatieve ingrepen worden gedaan door onze handchirurgen, die zich helemaal hebben toegelegd op aandoeningen aan hand en pols. Voor revalidatie kunt u terecht bij onze handtherapeuten. Zij begeleiden u bij gerichte oefeningen, maken spalken op maat en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

We vertellen u op deze pagina hoe we te werk gaan bij een zenuwbeknelling in het Guyon's kanaal. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over een zenuwbeknelling in het Guyon's kanaal

Deze aandoening kan ontstaan door herhaaldelijk trauma, door het gebruik van pneumatisch gereedschap, door een cyste, door een breuk van het haakvormig bot of door vaatafwijkingen.

De diagnose kan gesteld worden door middel van lichamelijk onderzoek. Aanvullend wordt een elektrisch spieronderzoek (EMG) gedaan en soms wordt een echo of MRI-scan gemaakt.

Zonder operatie

Door middel van rust en een spalk kunnen de klachten verdwijnen. Houden de klachten aan, dan kan een operatie overwogen worden.

Met operatie

Tijdens een operatie wordt het Guyon's kanaal geopend om de beklemde zenuw weer ruimte te geven.

Bij elke operatie kunnen complicaties optreden, zoals een nabloeding, wondinfectie, weefselversterf, narcoseproblemen, trombose of een longontsteking. Deze complicaties komen zelden voor en kunnen vrijwel altijd goed behandeld worden.

Na een operatie aan het Guyon's kanaal kan het litteken in de handpalm gevoelig blijven. Ook kunnen blijvende gevoelsstoornissen en/of krachtverlies optreden.

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op 'Mijn Xpert Clinic' vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast vragen wij u op ‘Mijn Xpert Clinic’ een aantal vragenlijsten in te vullen over uw klachten, uw algemene gezondheid en uw ervaring bij Xpert Clinic. Uw gegevens worden verwerkt in het kwaliteitssysteem Pulse. Pulse zorgt ervoor dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Maar het verbetert ook het behandeltraject van de patiënten die na u komen.

Blijf niet lopen met klachten

Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor Xpert Clinic?

Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen die zich helemaal hebben toegelegd op het gebied van hand- en polschirurgie. De chirurgen van Xpert Clinic hebben deze specialisatie wél. Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

artsen.png

Gespecialiseerde zorg

Bij Xpert Clinic wordt u behandeld door een zeer ervaren en specialistisch team.

wachtlijst.png

Korte wachttijden

Bij Xpert Clinic kunt u snel terecht voor een eerste consult. Wij staan altijd voor u klaar!

zorgverzekeraar.png

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed.

24bellen.png

Altijd bereikbaar

Xpert Clinic heeft een informatiecentrum waar speciaal opgeleide medewerkers u te woord staan.