Een glomuslichaampje regelt de temperatuur en de mate van bloeddoorstroming in de vingers. Het bevat veel zenuwvezels. Wanneer er in zo'n glomuslichaampje cellen gaan woekeren, ontstaat een glomustumor (ook wel angioneuroma genoemd). De tumor is blauwrood van kleur en bevindt zich meestal op de vingertoppen en soms onder het nagelbed. Kenmerkend voor een glomustumor is dat de pijn zich op een heel klein punt concentreert. De pijn is niet constant maar komt aanvalsgewijs, is stekend of brandend en wordt erger bij kou of temperatuurswisselingen. Patiënten lopen soms jaren met deze klachten. Toch is de diagnose meestal eenvoudig te stellen - als er tenminste aan gedacht wordt.

Xpert Clinic is de specialist bij een glomus tumor

U wordt direct geholpen door artsen en handtherapeuten, die elke dag tientallen hand- en polsproblemen onderzoeken en behandelen. De operatieve ingrepen worden gedaan door onze handchirurgen, die zich helemaal hebben toegelegd op aandoeningen aan hand en pols. Voor revalidatie kunt u terecht bij onze handtherapeuten. Zij begeleiden u bij gerichte oefeningen, maken spalken op maat en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

We vertellen u op deze pagina hoe we te werk gaan bij een glomus tumor. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Informatie over een glomus tumor

Lichamelijk onderzoek is meestal voldoende om de diagnose te stellen. Een MRI-scan geeft eventueel uitsluitsel.

De behandeling bestaat uit een eenvoudige chirurgische verwijdering van het vaak kleine tumortje. Een glomustumor is goedaardig en komt in een klein aantal gevallen terug, vaak door een onvolledige verwijdering.

Er bestaat een kleine kans op een wondinfectie. Dit is goed te behandelen.

Het betreft een zeer beperkte ingreep, waarbij meestal alleen de vinger verdoofd wordt. Het herstel is meestal zeer snel en voorspoedig.

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op 'Mijn Xpert Clinic' vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast vragen wij u op ‘mijn Xpert Clinic’ een aantal vragenlijsten in te vullen over uw klachten, uw algemene gezondheid en uw ervaring bij Xpert Clinic. Uw gegevens worden verwerkt in het kwaliteitssysteem Pulse. Pulse zorgt ervoor dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Maar het verbetert ook het behandeltraject van de patiënten die na u komen.

Blijf niet lopen met een glomus tumor

Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

Maak een afspraak

Waarom kiezen voor Xpert Clinic?

Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen die zich helemaal hebben toegelegd op het gebied van hand- en polschirurgie. De chirurgen van Xpert Clinic hebben deze specialisatie wél. Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

artsen.png

Gespecialiseerde zorg

Bij Xpert Clinic wordt u behandeld door een zeer ervaren en specialistisch team.

wachtlijst.png

Korte wachttijden

Bij Xpert Clinic kunt u snel terecht voor een eerste consult. Wij staan altijd voor u klaar!

zorgverzekeraar.png

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed.

24bellen.png

Altijd bereikbaar

Xpert Clinic heeft een Informatiecentrum waar speciaal opgeleide medewerkers u te woord staan.