Als er na een ongeval, na een operatie, bij te strak gips of bij een zenuwbeklemming, pijn ontstaat die veel te heftig is en niet overeenkomt met de ernst van het letsel, en als deze pijn veel te lang blijft bestaan, kan er sprake zijn dystrofie. Dystrofie kan de normale genezing en het functieherstel enorm belemmeren. Dystrofie is een lastig probleem. Er zijn geen goed bruikbare testen om deze aandoening aan te tonen of uit te sluiten. De term 'dystrofie' wordt waarschijnlijk vaak ten onrechte gebruikt om onbegrepen klachten een plekje te geven. De diagnose wordt gesteld op basis van de klachten, maar de klachten kunnen enorm verschillen. Een vroege diagnose verbetert het uiteindelijke resultaat.

Xpert Clinic is de specialist bij dystrofie

U wordt direct geholpen door artsen en handtherapeuten, die elke dag tientallen hand- en polsproblemen onderzoeken en behandelen. De operatieve ingrepen worden gedaan door onze handchirurgen, die zich helemaal hebben toegelegd op aandoeningen aan hand en pols. Voor revalidatie kunt u terecht bij onze handtherapeuten. Zij begeleiden u bij gerichte oefeningen, maken spalken op maat en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

We vertellen u op deze pagina hoe we te werk gaan bij het dystrofie. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. 

Wij raden u altijd aan naar onze kliniek te komen, omdat klachten vaak ten onrechte als dystrofie worden gedefinieerd, terwijl er wellicht toch een goede behandelmethode blijkt te zijn.

Meer informatie over dystrofie

Wij werken in onze kliniek samen met zeer ervaren pijnartsen. In een team van handchirurgen en handtherapeuten worden de beste resultaten behaald. Het is belangrijk dat de pijn bestreden wordt, omdat pijn de dystrofie in stand kan houden. Ook is het belangrijk dat de eventuele onderliggende oorzaak, zoals bijvoorbeeld een zenuwbeklemming, behandeld wordt.

Intensieve handtherapie is absoluut onmisbaar om de hand in een zo goed mogelijke conditie te brengen. De handtherapeut behandelt de zwelling, probeert de gewrichten zo soepel mogelijk maken of te houden en helpt de pezen goed te laten glijden. Voor de re-integratie wordt u zo nodig doorverwezen naar een revalidatiearts.

De behandeling van dystrofie met medicijnen is omstreden. Er zijn in het verleden vele medicijnen geprobeerd. Momenteel behandelen wij met vitamine C tabletten en DMSO crème. Dit moet u echt als ondersteuning zien voor de pijnbehandeling en de begeleiding door de handtherapeuten.

De mate van herstel na een dystrofie varieert enorm. Dit is onder andere afhankelijk van het feit hoe snel en hoe agressief de behandeling wordt ingezet. De restverschijnselen bestaan uiteindelijk met name uit stijve gewrichten.

Wij raden u altijd aan naar onze kliniek te komen, omdat klachten vaak ten onrechte als dystrofie worden gedefinieerd, terwijl er wellicht toch een goede behandelmethode blijkt te zijn.

Is een operatie niet nodig maar bent u geholpen met handtherapie dan helpen wij u graag met het vinden van de beste handtherapeut. Wij werken nauw samen met handtherapiepartners. Handtherapie is een apart financieel traject en dit wordt door onze partners direct aan u of uw zorgverzekeraar gefactureerd

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op 'Mijn Xpert Clinic' vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast vragen wij u op ‘mijn Xpert Clinic’ een aantal vragenlijsten in te vullen over uw klachten, uw algemene gezondheid en uw ervaring bij Xpert Clinic. Uw gegevens worden verwerkt in het kwaliteitssysteem Pulse. Pulse zorgt ervoor dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Maar het verbetert ook het behandeltraject van de patiënten die na u komen.

Blijf niet lopen met dystrofie

Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

Maak direct een afspraak

Waarom kiezen voor Xpert Clinic?

Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen die zich helemaal hebben toegelegd op het gebied van hand- en polschirurgie. De chirurgen van Xpert Clinic hebben deze specialisatie wél. Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

artsen.png

Gespecialiseerde zorg

Bij Xpert Clinic wordt u behandeld door een zeer ervaren en specialistisch team.

wachtlijst.png

Korte wachttijden

Bij Xpert Clinic kunt u snel terecht voor een eerste consult. Wij staan altijd voor u klaar!

zorgverzekeraar.png

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed.

24bellen.png

Altijd bereikbaar

Xpert Clinic heeft een Informatiecentrum waar speciaal opgeleide medewerkers u te woord staan.