Carpal boss is een aandoening waarbij er aan de bovenzijde van de pols extra bot is gegroeid. Deze botzwelling gaat uit van het 2e en/of 3e gewricht tussen de handwortelbeentjes en de middenhandsbeentjes en geeft meestal geen klachten. Een carpal boss is goed zichtbaar te maken door middel van röntgenonderzoek.

Xpert Clinic is de specialist bij Carpal Boss

U wordt direct geholpen door artsen en handtherapeuten, die elke dag tientallen hand- en polsproblemen onderzoeken en behandelen. De operatieve ingrepen worden gedaan door onze handchirurgen, die zich helemaal hebben toegelegd op aandoeningen aan hand en pols. Voor revalidatie kunt u terecht bij onze handtherapeuten. Zij begeleiden u bij gerichte oefeningen, maken spalken op maat en zorgen ervoor dat u zo snel mogelijk weer aan de slag kunt.

We vertellen u op deze pagina hoe we te werk gaan bij carpal boss. Heeft u na het lezen van de informatie nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

Meer informatie over Carpal Boss

De exacte ontstaanswijze van carpal boss is niet bekend, maar het heeft te maken met een foutieve foetale ontwikkeling van een os styloideum (een extra handwortelbeentje dat tijdens de ontwikkeling hoort te fuseren met omliggende botten). Door dit extra handwortelbeentje wordt het gebied wat gevoeliger voor herhaald trauma.

Zonder operatie

Therapie met behulp van rust, een brace en/of NSAID's (ontstekingsremmers) kan een goed resultaat geven. Als dit niet helpt en de klachten zodanig zijn dat ze het normale dagelijks leven in de weg staan, kan een operatie uitkomst bieden.

Met operatie

Tijdens een operatie (wigexcisie) wordt al het extra botweefsel aan weerszijden van het gewricht verwijderd, tot er alleen gezond bot en kraakbeen zichtbaar is. Bij sommige patiënten blijven ondanks deze operatie de klachten bestaan. Voor deze groep kan een gewrichtsarthrodese een oplossing zijn. Hierbij wordt het 2e en/of 3e gewricht tussen de handwortelbeentjes en de middenhandsbeentjes vastgezet.

Na een wigexcisie krijgt u twee weken een gips dat de vingers en duim vrij laat. Na twee weken wordt gestart met handtherapie. Na het vastzetten van het gewrichtje krijgt u vier weken gips dat de vingers vrij laat. Hierna start de handtherapie.

Tijdens ons spreekuur helpen wij patiënten meteen met handtherapie. Hiervoor werken we nauw samen met het handencentrum in de nabije omgeving. Vóór de ingreep krijgt u al uitleg over de therapie en kunt u de keuze maken of u therapie wilt volgen na de operatie. Handtherapie is een apart financieel traject en dit wordt door onze partners direct aan u of uw zorgverzekeraar gefactureerd.

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op 'Mijn Xpert Clinic' vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast vragen wij u op ‘mijn Xpert Clinic’ een aantal vragenlijsten in te vullen over uw klachten, uw algemene gezondheid en uw ervaring bij Xpert Clinic. Uw gegevens worden verwerkt in het kwaliteitssysteem Pulse. Pulse zorgt ervoor dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Maar het verbetert ook het behandeltraject van de patiënten die na u komen.

Blijf niet lopen met Carpal Boss

Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

Maar direct een afspraak

Waarom kiezen voor Xpert Clinic?

Er zijn in Nederland maar weinig plastisch chirurgen die zich helemaal hebben toegelegd op het gebied van hand- en polschirurgie. De chirurgen van Xpert Clinic hebben deze specialisatie wél. Onze specialisten hebben een schat aan kennis en ervaring in huis. En dat biedt u de zekerheid dat u altijd de juiste behandeling krijgt.

artsen.png

Gespecialiseerde zorg

Bij Xpert Clinic wordt u behandeld door een zeer ervaren en specialistisch team.

wachtlijst.png

Korte wachttijden

Bij Xpert Clinic kunt u snel terecht voor een eerste consult. Wij staan altijd voor u klaar!

zorgverzekeraar.png

100% verzekerde zorg

Alle behandelingen die u ondergaat bij de artsen van Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed.

24bellen.png

Altijd bereikbaar

Xpert Clinic heeft een Informatiecentrum waar speciaal opgeleide medewerkers u te woord staan.