Triggerfinger

De triggerfinger, ook wel tenosynovitis stenosans of hokkende vinger genoemd, is een aandoening die veel voorkomt. U heeft een triggerfinger als de vinger alleen met moeite gestrekt kan worden en dan met een schok(je) recht komt. Soms zit er een pijnlijke verdikking in de handpalm of aan de duimbasis. Bij een triggerfinger is er sprake van een zwelling door een ontsteking in een van de buigpezen van de vingers. Triggerfinger komt voornamelijk bij vrouwen voor in de leeftijdscategorie van 45 tot 65 jaar. De meest aangedane vingers zijn de ringvinger en de duim. De wijsvinger en de pink zijn nagenoeg nooit aangedaan. Tiggerfinger komt vaak voor in combinatie met het carpaal tunnel syndroom en vice versa. 

Afspraak maken

Oorzaak

Voorafgaand aan de symptomen van de triggerfinger is er altijd sprake geweest van een ontsteking van de  peesschede. De buigpees kan daardoor niet soepel meer bewegen waardoor u uw vinger niet makkelijk kunt strekken.

Meestal bestaat er een  zwelling van de pees ver van de peesschede, de disbalance tussen de omvang van de pees en het volume van de peesschede (fibro-ossale tunnel) zorgt ervoor dat de pees niet soepel glijdt. Hierdoor ontstaat het zogenaamde triggering. De pees blijft hangen waardoor buigen en strekken moeilijk verloopt. In ernstige gevallen staat de vinger in flexistand en is strekken alleen passief mogelijk.

Een triggerfinger kan ontstaan na een zware inspanning, maar in veel gevallen is de oorzaak niet te achterhalen. Vaak is het zo dat u zich niet meldt bij de kliniek ten tijde van de ontsteking. Door het ontzien van de vinger is de ontsteking vaak tot rust gekomen en heeft u een relatief pijnloze triggerfinger. In sommige gevallen is de ontsteking en de mechanische triggering zo heftig dat uw vinger in een vaste flexie stand staat. Tevens staat vast dat een Triggerfinger vaker voorkomt bij mensen met reuma en suikerziekte (diabetes). 

naar boven

Behandeltraject

naar boven

Diagnose

De diagnose wordt gesteld op basis van het consultgesprek en het lichamelijk onderzoek. Er is sprake van het ´op slot zitten´ van de vinger. Wanneer u gevraagd wordt de hand te openen en te sluiten kan dit niet. Het makkelijk en pijnloos bewegen van de aangedane vinger sluit het aanwezig zijn van een triggerfinger uit. Verder voelt de arts de flexorpezen en kijkt hij of hier sprake is van pijn en zwelling.

Het kan zijn dat de pijn verergert bij het strekken van de pees in extensie of bij het isometrisch buigen. Verder kan er sprake zijn van knappen of het vastzitten van de vinger. Dit is afhankelijk van het moment van de dag en hoe lang de symptomen al aanwezig zijn.

naar boven

Behandeling

Triggerfinger kan op diverse manieren worden behandeld. Wij kiezen altijd voor de minst ingrijpende manier. Als bijkt dat de triggerfinger verband heeft met een bepaalde handeling, dan beginnen we met het mijden van deze handeling. Ook kunnen ontstekingsremmers of een spalk uitkomst bieden. Op het moment dat de klachten langer dan zes maanden bestaan voldoet een spalk echter niet om de klachten te laten verdwijnen.

De meest gebruikte behandelmethode is een injectie met een lang werkend corticosteroid. Dit gebeurt direct bij het eerste kliniek bezoek. Deze injectie is enigszins gevoelig maar u bent daarna meestal binnen enkele dagen van de klachten af.

Injectie in de aangedane peesschede geeft een lange termijn genezing in 60 tot 92% na maximaal drie injecties. Bethamethason sodiumphosphaat is het meest gebruikte injectiemiddel, daar dit in water oplosbaar is en geen residue achterlaat in de peesschede.

Helpt een injectie niet of onvoldoende, dan kan het bandje van de peesschede operatief doorgesneden worden. Deze ingreep is slechts in 10% van de gevallen nodig. Als u suikerziekte of diabetes heeft is de kans op genezing minder groot na een injectie, daarom kan in sommige gevallen eerder voor een operatie gekozen worden. In het algemeen zijn de resultaten van een operatie uitstekend. Voor meer informatie over een operatie lees de chirurgische bijsluiter van de NVPC

naar boven

Operatie

naar boven

Risico's

Indien u suikerziekte heeft moet u na de injectie uw suikerspiegel wat vaker contoleren.
Er bestaat een minimale kans op een infectie na een injectie.

naar boven

Herstel

Het effect na een injectie kan al na enkele dagen merkbaar zijn, maar het duurt ongeveer zes weken voor het maximale resultaat bereikt is.

Na een ingreep krijgt u een verband dat u na drie dagen mag verwijderen. In de tussentijd kunt u de hand gebruiken voor zover het gaat. De hand moet in die periode wel zoveel mogelijk hoog gehouden worden. Na het verwijderen van het verband mag het wondje nat worden, maar niet weken. U kunt er dan een pleister op plakken. Na tien tot veertien dagen worden de hechtingen verwijderd. Indien dan blijkt dat het herstel achterblijft, wordt handtherapie gestart.

Handtherapie

Bij Xpert Clinic werken we nauw samen met handtherapie partners. Dat is een groot voordeel, want met een operatie alleen bent u er nog niet. Daarna is soms nog een periode van intensieve therapie nodig om uw hand of pols weer goed te kunnen gebruiken. Onze op maat gesneden en specialistische nazorg komt uw herstel ten goede.

Handtherapie is een relatief jong beroep; er is pas sinds enkele jaren een speciale opleiding van handtherapeuten. De handtherapeuten waarmee Xpert Clinic samenwerkt hebben al veel ervaring in dit vak. Zij werken zeer nauw samen met de handchirurgen en blijven zich vakinhoudelijk ontwikkelen door regelmatige na- en bijscholing in binnen- en buitenland. De handtherapeuten maken gebruik van moderne onderzoeks- en behandelapparatuur en werken volgens de meest recente inzichten. Dankzij een gerichte aanpak en specifieke kennis krijgt u een optimale behandeling en begeleiding. Zo maken wij uw hersteltijd zo kort mogelijk en streven wij naar een zo goed mogelijk eindresultaat.

Oefenen is belangrijk!

Afhankelijk van de ernst van de aandoening kan ook de duur van de handtherapie variëren. Het kan zijn dat u met een overbelaste pols na drie keer behandelen en de juiste adviezen al vooruit kunt. Maar na een operatie bij uitgebreid letsel kan de nabehandeling soms wel een jaar duren. Maar of de therapie nu lang of kort duurt: het is heel belangrijk dat u de voorgeschreven oefeningen en adviezen nauwkeurig opvolgt! Vooral in de eerste weken na een ingreep is de behandelfrequentie soms heel hoog. Want juist in die periode is de meeste winst te behalen. De handtherapeuten gaan voor een efficiënte en optimale aanpak, maar uw eigen motivatie om thuis te werken aan uw herstel is net zo belangrijk! Middels filmpjes, speciaal voor onze patiënten gemaakt, ondersteunen wij uw oefeningen. Zo voert u zeker de juiste oefening uit op het juiste moment na uw behandeling.

Handtherapie is een apart financieel traject en dit wordt door onze partners direct aan u of uw zorgverzekeraar gefactureerd.

naar boven

Handtherapie na de operatie

naar boven

Volg uw behandeltraject

Wanneer u een afspraak maakt bij Xpert Clinic, maken wij voor u een persoonlijke webpagina aan. Op 'Mijn Xpert Clinic' vindt u een overzicht van al uw afspraken voor behandelingen en controles. Maar u leest ook wat u kunt verwachten tijdens het consult, de ingreep en de herstelperiode. U kunt op elk moment inloggen om te zien wat de volgende stap zal zijn en waar u rekening mee moet houden. ‘Mijn Xpert Clinic’ is de plek waar u alles nog eens rustig na kunt lezen. Zo bent u altijd goed voorbereid en weet u precies waar u aan toe bent.

Daarnaast vragen wij u op ‘mijn Xpert Clinic’ een aantal vragenlijsten in te vullen over uw klachten, uw algemene gezondheid en uw ervaring bij Xpert Clinic. Uw gegevens worden verwerkt in het kwaliteitssysteem Pulse. Pulse zorgt ervoor dat u als patiënt de best mogelijke zorg krijgt. Maar het verbetert ook het behandeltraject van de patiënten die na u komen.

Ervaringsverhaal

Mevrouw Ter Haar had een pijnlijke wijsvinger. “Niets aan te doen,” zei de huisarts. Maar dr. Moojen had wél een oplossing.

Mevrouw Ter Haar (62): “Al een jaar of vijf had ik last van de wijsvinger van mijn rechterhand. Hij deed pijn en ik kon hem ook slecht buigen. Na een bezoek aan de huisarts is er een foto gemaakt. ‘Slijtage’ was de diagnose. En daar was volgens de huisarts niets aan te doen.

Ik bleef er maar mee lopen en de pijn werd zeker niet minder. Toen zag ik op een dag een berichtje op Facebook voorbij komen van iemand die veel baat had gehad bij een behandeling bij Xpert Clinic. Ik heb de website opgezocht en zag daar een foto van een mevrouw die een doek uitwringt zonder haar vinger te buigen. Ik dacht: dat is precies wat ik zelf ook doe. Daar moet ik naartoe!

Ik heb gebeld en kon heel snel terecht. Ik had wel een verwijsbrief van de huisarts nodig. Die had zo zijn twijfels en zei: “Zou u niet beter naar een reumatoloog gaan? Waarom wilt u naar die kliniek?” Maar ik had er gewoon een goed gevoel bij.

Het consult was een verademing, ik stond na een kwartier weer buiten en wist toen precies wat ik had: een triggerfinger met slijtage in het gewricht. Dr. Moojen heeft me een injectie gegeven en zes weken later moest ik terugkomen. Toen bleek dat de injectie niet geholpen had, stelde hij voor om er een nieuw gewrichtje in te zetten. Ik had er vertrouwen in en besloot voor die operatie te gaan.

Ik zag er best wel tegenop. Zo erg zelfs, dat ik nog heb overwogen om af te bellen. Maar mijn man heeft me overtuigd dat ik toch moest gaan. Wat ben ik blij dat ik dat gedaan heb: het is super gegaan!

In januari ben ik geopereerd. De anesthesist zou mijn arm verdoven en zei dat ik ook een roesje kon krijgen als ik dat wilde. Dat was fijn, want ik was best wel zenuwachtig. Uiteindelijk heb ik van de operatie weinig gemerkt, ik weet niet eens meer dat ze mijn arm verdoofd hebben. Het is ontzettend meegevallen.

De eerste week na de ingreep had ik wel een pijnlijke hand. Maar nu gaat het super. Het litteken zie je bijna niet. De handtherapie ging ook heel goed. In totaal heb ik 12 weken therapie gehad, eerst twee keer per week en daarna een keer. Voor die tijd kon ik mijn vinger maar 35 graden buigen, nu bijna 72 graden! Ik heb de beweging dus bijna volledig terug. En ik heb ook helemaal geen pijn meer. Ik kan alles weer doen, zelfs haken en handwerken. En dat is toch heel veel waard!

Het hele traject is me echt 100% meegevallen, ik kan het iedereen aanraden. Ondanks dat de huisarts zei dat er niks aan gedaan kon worden, bleek er dus tóch een hele goede oplossing te zijn.”

Waarom kiezen voor Xpert Clinic

Het is de ambitie van Xpert Clinic om bij hand- en polsletsel of klachten zeer toegankelijke, supergespecialiseerde en geïntegreerde zorg te bieden. Dat doen onze artsen en therapeuten sneller, beter en vriendelijker dan op veel andere plaatsen in de gezondheidszorg het geval is.

Blijvend hand- en/of polsletsel leidt maar al te vaak tot (gedeeltelijke) arbeidsongeschiktheid. Om nog maar te zwijgen van de pijn en frustratie die u als patiënt ondervindt bij simpele dagelijkse dingen als het omdraaien van een sleutel in een slot, het openen van potjes met een deksel, fietsen of autorijden. Reden te meer om met handletsel juist wel naar een specialist te gaan. Een specialist die een groot deel van zijn tijd besteedt aan hand- en polsletsel, die door regelmatige bijscholing en congresbezoek op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen op het gebied van hand- en polschirurgie. Deze specialist werkt bij Xpert Clinic.

Door afspraken slim te combineren kunnen we voor u tijd besparen. Bewezen technieken zorgen voor bewezen resultaten. Er is aandacht voor de mens achter de diagnose: het behandelplan wordt in samenspraak met u opgesteld.

Dus als u kunt kiezen voor de beste behandeling, persoonlijke aandacht en de prettige ambiance van een specialistisch behandelcentrum, waarom zou u dat dan niet doen?

Wat mag u van ons verwachten

Er zijn in Nederland maar weinig chirurgen die zich helemaal hebben toegelegd op het gebied van hand- en polschirurgie. De chirurgen van Xpert Clinic hebben deze superspecialisatie wél. Zij houden zich voor meer dan 70% van hun tijd bezig met aandoeningen aan hand, vingers, pols en arm. Daardoor hebben zij een enorme schat aan kennis en ervaring in huis. Dat biedt u de zekerheid dat u altijd de meest optimale behandeling of het beste advies krijgt.

Een persoonlijke benadering

Bij Xpert Clinic bent u geen nummer. U krijgt persoonlijke aandacht in een kleinschalige en prettige omgeving. Bij een bezoek aan de kliniek maakt u altijd eerst kennis met de handchirurg. Dit is tevens de chirurg die, indien nodig, uw operatie uitvoert. Samen stelt u uw behandelplan op, dit kan variëren van therapie tot een operatie. Na het consult met de handchirurg heeft u aansluitend een afspraak met de handtherapeut. Afhankelijk van de diagnose zal de handtherapeut ook een grote rol spelen gedurende het behandeltraject.

Zorgpad

Xpert Clinic heeft u vanaf het begin als patiënt centraal gesteld in het zorgpad. Al tijdens uw eerste bezoek aan de kliniek wordt, als dat mogelijk is, de diagnose gesteld. Tijdens het consult zal de handchirurg direct beoordelen of aanvullend onderzoek nodig is, zoals een röntgenonderzoek of een EMG (elektrisch spier- en zenuwonderzoek). Omdat deze voorzieningen op de kliniek aanwezig zijn, kunnen deze onderzoeken direct uitgevoerd worden en kan de uitslag meegenomen worden in de diagnose. In het geval dat er een MRI gemaakt moet worden, is een aparte afspraak in het ziekenhuis nodig. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld, voorzien van een heldere toelichting. U weet dus in één keer waar u aan toe bent.

Compleet behandelaanbod

Xpert Clinic biedt een totaalpakket aan therapie en behandeling voor bijna alle hand- en polsaandoeningen. U wordt behandeld op basis van de meeste moderne inzichten, met de meest moderne apparatuur en door de juiste specialist. Belangrijk: al onze operatieve behandelingen worden volledig vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Het maakt voor u dus financieel geen verschil of u in een algemeen ziekenhuis of bij Xpert Clinic behandeld wordt. Het enige wat u nodig heeft is een verwijzing van uw huisarts of specialist. De behandeling door de handtherapeut wordt apart bij uw verzekeraar gedeclareerd, controleer voor de vergoeding van deze behandelingen uw polisvoorwaarden.

Veelgestelde vragen

 • Hoe maak ik een afspraak?

  Een afspraak maken bij Xpert Clinic is zo geregeld. Eén telefoontje en we plannen meteen een consult voor u in. Xpert Clinic kent geen lange wachttijden, u wordt dus altijd snel geholpen. We hebben met alle grote zorgverzekeraars afspraken gemaakt over de vergoeding van behandelingen door onze handchirurgen. In uitzonderlijke gevallen heeft u wel toestemming van uw verzekering nodig. Daarbij helpen we u natuurlijk graag. 

  Voor het inplannen van de afspraak heeft het informatiecentrum een aantal gegevens van u nodig. Zou u zo vriendelijk willen zijn om de volgende informatie bij de hand te houden:

  • Uw BSN-nummer
  • Uw verzekeraar en polisnummer
  • De naam van uw huisarts
 • Hoe verloopt de 1e afspraak?

  Het kan handig zijn thuis uw bezoek aan Xpert Clinic alvast voor te bereiden. Probeer bijvoorbeeld uw gezondheidsklachten alvast duidelijk te omschrijven. Noteer ook uw vragen aan de arts, zodat u niet vergeet deze te stellen. Als u wilt kunt u iemand meenemen naar het gesprek met de arts. Twee horen immers meer dan een.

  Niet vergeten

  -De verwijsbrief van uw huisarts (meestal alleen bij eerste bezoek)
  -Een lijst met de medicijnen die u gebruikt (deze is op te vragen bij uw apotheek)
  -Geldige verzekeringspapieren.
  - Een legitimatiebewijs (paspoort of rijbewijs)

  Op tijd

  Wij proberen altijd op tijd te werken. Toch lukt dit niet altijd en loopt een spreekuur soms uit, bijvoorbeeld door spoedgevallen of onvoorziene gebeurtenissen. Is bij uw aankomst op de kliniek bekend dat het spreekuur uitloopt, dan zullen wij u hierover informeren.

  Het bezoek aan de arts

  Wanneer u aan de beurt bent, ontvangt de arts u in de spreekkamer. De eerste afspraak bestaat meestal uit een gesprek en onderzoeken van de hand of pols. De arts probeert aan de hand hiervan de oorzaak van uw klachten vast te stellen. Vervolgens kan gekeken worden welke behandelmogelijkheden er zijn. Mogelijk beslist de arts dat aanvullend onderzoek nodig is.

  Aanvullend onderzoek

  Aanvullend onderzoek, zoals röntgenonderzoek, vindt indien mogelijk plaats op de kliniek. Mocht er een MRI-onderzoek, echo of CT-scan benodigd zijn, dan vindt dit in het ziekenhuis plaats. De uitslag van een onderzoek in het ziekenhuis is niet direct bekend. U kunt de uitslag op verschillende manieren vernemen: mondeling bij een volgend bezoek aan de specialist of telefonisch via de specialist. De arts bespreekt met u wanneer en op welke manier u de uitslag krijgt.

  Verslag naar de huisarts

  Naar aanleiding van het consult stuurt de arts altijd een verlsag naar uw huisarts. Zijn de onderzoeken en/of de behandeling afgerond en hoeft u niet meer terug te komen, dan stuurt de arts een verslag van de bevindingen naar uw huisarts. Bent u langer onder behandeling, dan doet de arts soms ook tussentijds verslag aan de huisarts.

 • Word ik verdoofd?

  In principe worden alle behandelingen onder plaatselijke verdoving of locoregionale verdoving uitgevoerd. Soms is daarbij sedatie nodig. Hieronder leest u wat dat precies betekent.

  Plaatselijke verdoving

  Bij een plaatselijke verdoving wordt verdovingsvloeistof ingespoten op de plaats waar de handchirurg u gaat opereren. Veel mensen zien op tegen deze prik omdat die pijnlijk kan zijn. Daarom voegen wij een extra middel aan de verdovingsvloeistof toe, waardoor het branderige gevoel minder sterk is. Daarnaast wordt de verdovingsvloeistof op kamertemperatuur gebracht, waardoor het inspuiten ook minder pijnlijk is.

  Locoregionale verdoving

  U wordt aan uw hand, onderarm of elleboog geopereerd. De pijnzenuwen lopen vanaf uw hand via de onderarm, de elleboog, de bovenarm, de oksel en de hals naar het ruggenmerg en het hoofd - en pas daar aangekomen voelt u de pijn ook echt.

  Bij een locoregionale verdoving zetten we halverwege dit pijntraject een blokkade, door verdovingsvloeistof in te spuiten rond de zenuwen ter hoogte van de oksel of de hals. Dit noemen we een blok. Met behulp van een echo worden de zenuwen in de oksel of de hals opgezocht. Rondom deze zenuwen spuiten we verdovingsvloeistof in door een naaldje dat door de huid op de juiste plek wordt gebracht.

  Normaal gesproken is er rond de zenuwen geen ruimte om de verdovingsvloeistof in te spuiten; de zenuwen liggen namelijk ingebed in bindweefsel. Door het inspuiten van de verdovingsvloeistof wordt dit bindweefsel uit elkaar getrokken en dat kan enigszins gevoelig zijn. De gevoeligheid bij het inspuiten kan eventueel verminderd worden door tijdens de inspuiting een slaapmedicijn via het infuus in te spuiten als sedatie.

  Na het inspuiten zal het blok binnen enkele minuten een verdovend effect geven. Uw arm raakt dan ongeveer tot en met de bovenarm verdoofd. Na 20-30 minuten zal de verdoving van de arm in principe volledig zijn. Indien een gedeelte van de arm dan nog niet helemaal gevoelloos is, kan er ter hoogte van de elleboog nog wat verdovingsvloeistof worden bijgespoten om de zenuwen verder uit te schakelen. Het blok blijft in stand tot ongeveer 8-16 uur na het inspuiten. U heeft dus nog een langdurige intense pijnbestrijding na de operatie.

   

  Sedatie

  Bij een sedatie krijgt u een kortwerkend slaapmiddel en een kortwerkende pijnstiller via een infuus toegediend. Het verschil met een volledige narcose is dat u tijdens de ingreep aanspreekbaar bent, terwijl u samen met de plaatselijke verdoving toch voldoende pijnstilling hebt. Het grote voordeel van sedatie is dat u snel na de ingreep weer fit bent en weer naar huis toe kunt.

  Welke verdoving wordt er gebruikt?

  De handchirurg zal met u bespreken welke vorm van verdoving voor u het beste is. Het kan zijn dat u opziet tegen een sedatie, omdat u bang bent voor misselijkheid of overgeven na de operatie. Dan is het goed om te weten dat bij Xpert Clinic stoffen worden gebruikt tijdens de sedatie die een gevoel van misselijkheid of braken helpen voorkomen. Het grote voordeel van een locoregionale verdoving is dat deze een langdurige pijnbestrijding geeft gedurende 8-16 uur na de operatie. U moet dan wel zorgen dat u pijnstillers inneemt om u te beschermen tegen de pijn voor als het blok uitgewerkt raakt.

 • Wordt de behandeling vergoed?

  Het consult en alle operaties die u ondergaat bij Xpert Clinic worden door alle grote zorgverzekeraars volledig vergoed. Er is geen aparte toestemming nodig van uw verzekeraar voor operaties in onze kliniek of door onze artsen. Wel moet u altijd een verwijsbrief van de huisarts of een andere medisch specialist meenemen naar het consult.

  Daarnaast is het verstandig rekening te houden met uw verplicht eigen risico. De zorgverzekeraar kan kosten in rekening brengen voor bijvoorbeeld het voorschrijven van medicatie. In een uitzonderingsgeval kan het nodig zijn dat we toestemming van uw verzekeraar nodig hebben. U arts zal dat altijd van tevoren met u bespreken.

  Houd u er tevens rekening mee dat de zorg door handchirurgen en handtherapeuten in Nederland twee verschillende financiële trajecten kent. Dit betekent dat zowel de handchirurg als handtherapeut kosten bij u of de zorgverzekeraar in rekening kunnen brengen. Xpert Clinic heeft met alle zorgverzekeraars contracten gesloten voor de operaties van hand- en polsklachten. Zorgkosten worden bij gecontracteerde zorgverzekeraars, zonder uw tussenkomst, in rekening gebracht.

 • Kan ik mijn hand ooit weer normaal gebruiken?

  Natuurlijk is dat niet met zekerheid te voorspellen. Maar we gaan altijd voor 100%, ook als we weten dat het moeilijk wordt. Wanneer u door de handchirurgen van Xpert Clinic bent geopereerd, weet u zeker dat uw hand of pols anatomisch gezien zo optimaal mogelijk behandeld is.

  Hoe het herstel verder verloopt is voor een groot deel afhankelijk van de situatie voor de operatie en uw therapietrouw. Uw motivatie als patiënt kan van doorslaggevend belang zijn. Soms weten we vooraf al dat een volledig herstel niet mogelijk is. Daarin zijn we, ook naar u toe, heel reëel. Toegroeien naar acceptatie van dat feit is dan een onderdeel van het genezingsproces.

 • Wordt handtherapie vergoed door de verzekering?

  Dat is afhankelijk van uw polisvoorwaarden. In de basisverzekering is geen vergoeding voor fysiotherapie opgenomen, daarvoor heeft u een aanvullende verzekering nodig. Wanneer het echter gaat om een chronische aandoening (daaronder vallen onder andere behandeling na een operatie, reuma, dystrofie) wordt de therapie vanaf de 21e behandeling vergoed vanuit basisverzekering. Ergotherapie wordt wel vergoed via de basisverzekering, met een maximum van 10 uur per jaar.

 • Ik doe aan topsport, kan er rekening gehouden worden met mijn trainingsschema?

  Topsporters trainen hard, vragen veel van zichzelf en van hun omgeving. Pas na een jarenlange training komt het moment waarop eindelijk het topniveau bereikt wordt. Als er dan een blessure optreedt, loopt direct het trainingsschema of wedstrijdschema vast. Een blessure doorkruist op zo’n moment alles. Daarom zullen we altijd proberen rekening te houden met een wedstrijd- of trainingsschema. Soms kiezen we ervoor om eerder of later te opereren of om af te wijken van het standaard spalkschema. Zo proberen we maximaal in te spelen op uw agenda.
 • Wanneer mag ik weer gaan werken?

  De handchirurg en handtherapeut zullen altijd proberen u zo vroeg als verantwoord is weer te laten gaan werken. Dat kan soms sneller zijn dan u zelf had gedacht. Om weer (gedeeltelijk) te kunnen werken hoeft u immers niet te wachten tot u volledig genezen bent. Zodra u uw hand weer gaat gebruiken voor uw werk, oefent u hem namelijk ook. We zullen u dus altijd stimuleren om, zodra uw herstel het toelaat, weer aan de slag te gaan.

Xpert Clinic maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie. Sluiten
Helaas is er voor deze pagina geen mobiele variant aanwezig. Sluiten