Mevr. van Henne

Mevr. van Henne

"Esmeralda van Henne had al jaren onbekende polsklachten. Drs. de Haas herkende het probleem en de diagnose wel en heeft nu aan 1 pols het probleem opgelost. De andere pols is nog niet 100% in orde, maar ze heeft er alle vertrouwen in...."

Esmeralda van Henne (37): “Een paar jaar geleden kreeg ik klachten aan mijn handen en polsen. Grijpen en tillen deed pijn en ik had ook last van krachtverlies. In het ziekenhuis konden ze niks vinden, maar ik voelde dat het niet goed zat. Ik kon bijna niks meer met mijn handen. Ik werkte in de zorg en inmiddels was ik door die klachten in de ziektewet beland, maar niemand kon me vertellen wat er aan de hand was. Via Google vond ik de website van Xpert Clinic en aan mijn huisarts heb ik om een verwijsbrief gevraagd. 

Drs. Nicoline de Haas ontdekte dat mijn vermoedens terecht waren: er bleek te veel ruimte tussen de botjes in mijn pols te zitten en de polsbanden waren gescheurd of verrekt. De oorzaak zullen we waarschijnlijk nooit weten, mogelijk is het een gevolg van polstrauma’s uit mijn jeugd. Ik ben wel eens gevallen met mijn fiets en tijdens het paardrijden. Daarbij kom je op je handen terecht en misschien heeft dat al schade toegebracht.

Inmiddels zijn we een geruime tijd verder en het behandeltraject duurt lang. Eén pols is nu goed maar misschien moet er een tweede operatie plaatsvinden aan de andere pols, omdat er nog klachten zijn. Dat is voor mij wel een teleurstelling want elke operatie is een heel proces waar je doorheen gaat. Ik werd er heel emotioneel van toen ik het hoorde, want ik wil heel graag werken en deze operatie betekent dat ik in de bijstand kom.

In de zorg werken zal ik helaas nooit meer kunnen. En het is moeilijk om een gepaste functie te vinden zoals bijvoorbeeld administratief medewerker of receptioniste, omdat ik daar geen diploma’s voor heb en nu alleen maar voor korte periodes werkervaring op kan doen. Dit alles belemmert mij in heel veel dingen, behalve in mijn gedrevenheid en mijn wil. Ik zal hierdoor zeker niet stil blijven staan! Toen de dokter vroeg of ik er zelf nog wel vertrouwen in had twijfelde ik geen moment. Dat heb ik zeker! Ik kan alleen maar lof spreken over de zorg en het medeleven die Xpert Clinic me geeft, ondanks de narigheid die een behandeling met zich meebrengt. Dat het steeds misloopt ligt aan mijn lichaam en de manier waarop het herstelt, daar kan Xpert Clinic niets aan doen.

Er staat nu een CT-scan gepland en daarna wordt bekeken wat we precies gaan doen.

Elke ingreep heeft een enorme impact, dat is best heel vervelend. Met dit verhaal wil ik mensen graag laten zien waar je tijdens zo’n proces allemaal tegenaan loopt en dat het niet altijd volgens het boekje gaat. Deze teleurstelling moet ik weer even verwerken, maar daarna is het: hoofd omhoog en doorgaan.”