Mevr. Van Dijk (1)

Mevr. Van Dijk

"Nadat ze haar pols brak bleef mevrouw Van Dijk veel pijnklachten houden. Dr. Sebastiaan Souer voerde een gecompliceerde hersteloperatie uit."

Mevrouw van Dijk (54): “In december 2015 ben ik gevallen en brak ik mijn pols. In het ziekenhuis kreeg ik gips, maar op de foto’s was later te zien dat de breuk niet goed zat. In januari ben ik toen geopereerd. Aan de kant van het spaakbeen is een plaat gezet. Aan de andere kant, bij de ellepijp, zat ook een breuk maar daar is niks aan gedaan. Volgens de arts zou dat vanzelf wel genezen. Dat bleek een foute inschatting. Na de operatie bleef ik last houden van pijn, maar volgens het ziekenhuis was er niks aan de hand.

Inmiddels was ik verhuisd en toen ik in mijn nieuwe woonplaats naar het ziekenhuis ging, stelden de plastisch chirurg en de orthopedisch chirurg vast dat er opnieuw een operatie nodig was. Het moest snel gebeuren, maar het ziekenhuis had op dat moment een wachtlijst en ik zou pas in december aan de beurt zijn. Toen heb ik mijn verzekering gebeld en die stelde voor om naar Xpert Clinic te gaan. Ik kende de kliniek niet en heb het ziekenhuis gebeld om te vragen of dat een goed plan was. Daar zeiden ze: ‘Doen, die zijn goed.’ Bij Xpert Clinic kon ik al binnen twee weken terecht.

Dr. Sebastiaan Souer heeft me toen op 19 mei geopereerd. Tijdens de operatie die anderhalf tot twee uur duurde heeft hij mijn ellepijp ingekort, een nieuwe plaat in mijn pols gezet en het gewricht vervolgens gestabiliseerd met een pees die uit mijn pols gehaald is. Ik was bang dat ik veel pijn zou krijgen, want het was best een grote ingreep. Maar gelukkig heb ik nauwelijks last gehad. De behandeling door de handtherapeut die ik daarna kreeg was fantastisch. Ik ben er elke week geweest en kreeg dan oefeningen mee voor thuis. Die heb ik trouw gedaan en het gaat nu supergoed.

Deze week was ik voor de laatste controle bij dr. Souer en hij was stomverbaasd dat er weer zoveel beweeglijkheid in mijn pols zit. Mijn pols moet wel nog wat krachtiger worden, zware dingen tillen lukt nog niet. Maar ik heb helemaal geen pijnklachten meer.

Over Xpert Clinic en dr. Souer ben ik 100% tevreden. Ze zijn heel vriendelijk en aardig en stellen je op je gemak. In het ziekenhuis ben je toch meer een nummer, in deze kliniek word je behandeld als echt mens.

Achteraf gezien is het ontzettend jammer dat het zo gelopen is. Omdat die eerste operatie niet goed gedaan is, duurde het herstel langer dan verwacht. Daardoor ben ik mijn baan kwijtgeraakt. Inmiddels heb ik weer iets gevonden, maar voor minder uren. Dat zijn geen leuke dingen. Als het in één keer goed was gegaan, had ik gewoon weer aan het werk gekund. Ik raad iedereen die iets met zijn hand heeft aan om naar Xpert Clinic te gaan.”