Mevr. van der Molen

Mevr. van der Molen

Carpaal Tunnel Syndroom

"Na een operatie in het ziekenhuis bleef mevrouw Van der Molen last houden van tintelingen. Drs. Feitz deed de operatie over – en met succes."

Mevrouw Van der Molen (55): “In augustus 2012 ben ik in het ziekenhuis geopereerd aan een carpaal tunnel syndroom. Dat is helaas niet goed gegaan, ik hield last van tintelingen, een doof gevoel en pijn. Bovendien heeft de chirurg tijdens die operatie een pees van mijn duim geraakt, waardoor ik mijn duim niet goed meer kon gebruiken. Handelingen waarvoor een fijne motoriek noodzakelijk is, lukten niet meer. Daarnaast was er sprake van veel krachtsverlies. Dit betekende veel beperkingen in dagelijkse handelingen, zoals het snijden van groenten, fruit schillen, afwassen, tanden poetsen, een glas vasthouden en een vaatdoek uitwringen. Ook fietsen was nogal pijnlijk.

Op internet ben ik gaan zoeken naar een adres voor een second opinion en toen kwam ik Xpert Clinic tegen. Ik kende de kliniek niet, het was voor mij dus een gok. Maar ik heb de sprong in het diepe gewaagd en heb een afspraak gemaakt bij drs. Feitz. Hij heeft eerst geprobeerd of ik met handtherapie en een spalk geholpen kon worden, maar dat was niet het geval. Uiteindelijk heeft hij me in december 2013 geopereerd. Tijdens de operatie zag hij dat de tunnel de eerste keer niet ver genoeg was geopend waardoor de beknelling er nog steeds was. Vandaar dat ik steeds klachten hield. Hij heeft de tunnel toen verder opengemaakt en ook een oppositie-plastiek aan de duim uitgevoerd. De pees van mijn ringvinger is omgelegd naar de zij-buitenkant van de duim, om mijn duim weer mobiel te maken.

De ingreep is nu vier maanden geleden en het resultaat is geweldig. Natuurlijk: er zijn ergere dingen dan dit, maar pas wanneer je je hand niet goed meer kunt gebruiken merk je hoe belemmerend dat is. Ik woon op een kwartier fietsen van de stad, dat was ook de maximale fietsafstand die nog een beetje te doen was. Nu kan ik weer fietsen zonder problemen, ook langere afstanden. Voor mijn duim geldt hetzelfde: ik kan weer de gewone dagelijkse dingen doen. Ik ben er heel gelukkig mee.

Mijn ervaringen met Xpert Clinic zijn zeer positief. Ik ben steeds goed geïnformeerd. Er wordt zeer efficiënt gewerkt, maar ook met oog voor kwaliteit. Al het personeel kwam op mij over als deskundig, professioneel en gemotiveerd. Dat geeft veel vertrouwen. Een gespecialiseerde kliniek is een heel andere setting dan een algemeen ziekenhuis. De korte lijnen die in de kliniek gelden, maken de communicatie stukken eenvoudiger en dat komt, naar mijn mening, de kwaliteit van de medische zorg zeer ten goede.”


Mevr. van der Molen had last van
Carpaal Tunnel Syndroom

Carpaal Tunnel Syndroom

Het Carpaal Tunnel Syndroom (CTS) ontstaat door beknelling van de middenhandszenuw in de pols. Symptomen bij een het Carpaal Tunnel Syndroom zijn: prikkelend en pijnlijk gevoel in handpalm en vingers, gezwollen dik gevoel in de hand, uitstralende pijn naar onderarm, elleboog en schouders, vermindering van kracht van de hand.

Meer over deze aandoening