Mevr. Smorenburg

Mevr. Smorenburg

"Mevrouw Smorenburg had last van duimbasisartrose. ‘Niets aan te doen,’ zei de huisarts. Maar drs. Reinier Feitz had wél een oplossing."

Mevrouw Smorenburg (63): “Een paar jaar geleden kreeg ik pijn aan de muis van mijn duim. Ik werkte toen nog in de thuiszorg en had er behoorlijk veel last van. De huisarts zei: ‘Het is artrose, slijtage van je botten. Daar is niks aan te doen, je moet er maar mee leren leven.’ Ik was toen nog geen zestig, dan wil je nog wel een poosje met je handen vooruit kunnen. Dus ben ik toch naar het ziekenhuis gegaan om ernaar te laten kijken. Daar werd een spalk aangemeten, ik kon wat oefeningen doen en dat was het. Toen ik vroeg of er geen andere opties waren zei de arts: ‘We kunnen u ook opereren. U moet zelf maar beslissen of u die operatie wilt, of therapie wilt doen of zo wilt blijven lopen.’

Gelukkig werd ik toen door iemand anders geattendeerd op Xpert Clinic. Daar wilde ik graag naar toe voor een second opinion. Het zijn tenslotte wel je handen en ik wilde weten wat de mogelijkheden waren. Drs. Reinier Feitz zei toen dat er wel degelijk wat aan te doen was. Bij een operatie kon het kapotte botje weggehaald worden en door middel van een pees uit mijn onderarm zou er een nieuwe ophanging van de duimbasis gemaakt worden. Ik twijfelde nog over de operatie, het is toch een flinke ingreep. Maar na een paar maanden therapie heb ik de knoop doorgehakt en de operatie laten doen. Dat verliep vlekkeloos. Normaal gesproken staat er een half jaar tot een jaar voor het herstel, maar het ging heel snel. Binnen zes maanden kon ik alles weer doen. En wat nog fijner was: de pijn was verdwenen. De kracht in mijn hand is wel wat minder dan voorheen, dat wist ik van tevoren. Het wordt nooit meer 100%.

Toen ik in mijn rechterhand dezelfde pijnklachten kreeg, hoefde ik dus niet lang na te denken. Ik werd weer geopereerd en ook deze keer verliep dat heel goed. Ik wist precies wat er ging gebeuren en ook dat ik de eerste paar weken echt rustig aan zou moeten doen. Na een maand voelde ik me alweer zo goed, dat ze me zelfs af moesten remmen met therapie. Ook bij deze hand was de pijn helemaal weg.

Ik kan het echt iedereen aanraden: als je pijnklachten hebt in je hand of pols, laat er iets aan doen. Ik ben bij Xpert Clinic zeer prettig geholpen, alles werd goed uitgelegd en het personeel is heel vriendelijke en hartelijk. Ik kon gelijk terecht en als ik tussendoor iets wilde vragen kon ik gewoon bellen. Vorige week, bij de laatste controle, merkte dokter Feitz op dat ik allemaal hoge cijfers had gegeven bij de tevredenheidsenquête. Dat klopt, ik ben echt zeer tevreden.”