Mevr. Gering

Mevr. Gering

Duimbasis artrose

"Na 3 operaties was mevrouw Gering nog steeds niet van haar duimklachten af. Drs. Nicoline de Haas kwam met de oplossing."

Mevrouw Gering (55): “Ik had al vanaf 2013 last van mijn duimen. Na een aantal conservatieve therapieën kreeg ik injecties en een spalk van de orthopedisch arts, maar niets hielp. Ik kon niet meer slapen van de pijn. Uiteindelijk dacht de arts dat ik De Quervain had, een aandoening waarbij de pezen ontstoken zijn. Ik onderging hiervoor een operatie, maar helaas: het ging niet over. Het bleek geen De Quervain maar duimbasisslijtage te zijn. In augustus 2014 heb ik toen links een duimprothese gekregen en in september 2015 ook rechts. Daarmee leek het probleem verholpen te zijn, maar tijdens het revalideren aan mijn rechterhand begon het links alweer pijn te doen. Toen ik terug ging had de arts slecht nieuws: de prothese werd afgestoten. Hij adviseerde een nieuwe operatie, maar ik had er geen vertrouwen meer in. Ik had inmiddels zolang zoveel pijn gehad aan mijn duimen, dat ik nu een second opinion wilde. Ik heb toen de huisarts en mijn zorgverzekeraar gebeld, en die laatste adviseerde me om naar Xpert Clinic in Rotterdam te gaan.

Ik had direct alle vertrouwen in drs. Nicole de Haas. Mijn verhaal vond ze heel herkenbaar en foto’s bevestigden haar diagnose. Zij stelde een Weilby Sling voor, een ingreep waarbij de buigpees wordt gebruikt om een nieuwe ophanging van de duimbasis te maken. Ik kon vrij snel geholpen worden en wat een verschil was dat met het ziekenhuis. Vooraf kreeg ik hele goede voorlichting, ik wist precies wat er ging gebeuren. Ik had gevraagd of de anesthesist me wilde bellen omdat ik opzag tegen de plexusverdoving, maar na een heldere uitleg durfde ik het toch aan. Op de OK stelt iedereen je op je gemak en de pijnstilling is ook super. Wat ook een groot verschil maakte: in het ziekenhuis kreeg ik na de operatie 6 weken gips. Nu kreeg ik een steunverband dat er na drie dagen al af mocht. Daarna werd er een spalk aangemeten en kon ik meteen beginnen met oefenen. Waar de fysiotherapeut in het ziekenhuis me regelmatig over mijn pijngrens liet gaan, zei de handtherapeut juist dat ik niet over die grens heen mocht. Natuurlijk: het is belangrijk dat een operatie goed uitgevoerd wordt, maar ook handtherapie is cruciaal voor je herstel. Een normale fysiotherapeut is niet gespecialiseerd in duimen, maar met de intensieve begeleiding van de handtherapeuten van Xpert Clinic had ik veel meer vertrouwen in de revalidatie.

Ik ben inmiddels aan beide duimen geopereerd. Aan de ene zijde is het nu ruim een half jaar geleden en dat gaat al supergoed. Aan de andere kan zijn we drie maanden verder en ook dat verloopt naar verwachting. Over een jaar zou het weer helemaal goed moeten zijn. Uiteindelijk ben ik lang uit de running geweest voor niets. Eigenlijk moeten mensen veel vaker een second opinion aanvragen, daar heb je gewoon recht op. Ik ben in ieder geval blij dat ik het gedaan heb. De uitleg en de kennis bij Xpert Clinic zijn gewoon veel beter. En je hebt tenslotte maar twee duimen.”


Mevr. Gering had last van
Duimbasis artrose

Duimbasis artrose

Slijtage aan het gewricht van de duim. Symptomen bij duimbasis artrose zijn: pijn bij elke beweging van de duim, pijnlijke duimbasis en muis van de hand, hevige pijn bij intensief gebruik van de duim.

Meer over deze aandoening