Mevr. Avci

Mevr. Avci

"Na een mislukte operatie aan haar pols bleef mevrouw Avci veel pijn houden. Drs. Reinier Feitz verrichtte een Brunelli plastiek."

Mevrouw Avci (20): “In 2014 ben ik van de trap gevallen. Op de huisartsenpost werden foto’s gemaakt, maar hoewel duidelijk te zien was dat mijn pols scheef stond werd het als een kneuzing afgedaan. Ik kreeg een gipsspalk en kon weer naar huis. Toen na een week het gips eraf mocht, bleek mijn pols helemaal stijf te zijn. Hij was al die tijd uit de kom geweest. Tijdens een operatie werd er een elastiekje tussen de botjes gezet zodat mijn pols niet meer uit de kom zou schieten. Maar helaas: ik moest diverse keren het gips laten vervangen omdat het óf te los, óf te strak zat. En in de tussentijd was mijn pols opnieuw uit de kom geschoten. Aan die dagen denk ik liever niet meer terug. Ik had zoveel pijn, dat gun je zelfs je ergste vijand niet.

Ik kreeg vervolgens de optie om mijn pols vast te laten zetten, maar dat was voor mij geen goede oplossing. Ik werk als secretaresse en typ veel, met een gefixeerde pols zou ik niet meer volledig kunnen functioneren. Dus ben ik zelf op zoek gegaan naar een alternatief. Zo kwam ik bij Xpert Clinic terecht. In augustus heeft drs. Reinier Feitz me geopereerd. Met behulp van een Brunelli plastiek, waarbij met behulp van een pees de botjes steviger zijn vastgezet, hielp hij me eindelijk van mijn klachten af.

Ik vond de ingreep heel spannend; na die mislukte operatie in het ziekenhuis had ik er geen vertrouwen meer in dat het goed zou komen. Het was heel fijn dat drs. Feitz mij steunde. Hij heeft goed uitgelegd wat hij ging doen en ook wat de gevolgen zouden zijn na de ingreep. Na dat trauma in het ziekenhuis is de operatie bij Xpert Clinic me enorm meegevallen. Mijn hele arm werd verdoofd en ik heb, ook de dagen erna, helemaal geen pijn gehad. Ik ging echt met een blij gevoel naar huis.

Ongelooflijk maar waar: tijdens de periode van revalidatie heb ik ook mijn rechterpols bezeerd. En ja: ook die ging uit de kom. Met drs. Feitz heb ik afgesproken dat ik eerst zou blijven trainen om mijn linkerpols snel sterker te maken, en daarna heb ik dus ook aan de rechterkant en Brunelli plastiek gehad. Die tweede keer had ik veel minder last van spanning, ik was juist overtuigd van het feit dat het goed zou gaan. En dat is het ook. We zijn nu vier maanden verder en het herstel verloopt prima. De mobiliteit van mijn pols is prima, alleen de kracht moet nog terugkomen, daar doe ik nu oefeningen voor.

Vandaag heb ik drs. Feitz een bloemetje gestuurd om hem te bedanken. Ik kreeg meteen berichtje terug: hij is blij dat ik zoveel vertrouwen in hem had!”