Jens Toornstra

Jens Toornstra

"Een week na de operatie kon ik alweer wedstrijden spelen."

Jens Toornstra speelt als profvoetballer bij Feyenoord. Afgelopen winter speelde de club uit tegen FC Emmen. De wedstrijd werd gewonnen, maar tijdens een botsing met een medespeler raakte Jens geblesseerd. “In het ziekenhuis zijn scans gemaakt van mijn hand en daaruit bleek dat ik een breuk in mijn duim had opgelopen. Via de clubarts van Feyenoord ben ik bij Xpert Clinic terecht gekomen. Dr. Steven Hovius bevestigde tijdens het eerste consult direct dat er een operatie nodig was. Gelukkig kon dit de week erna al gebeuren.

Ik vond het erg spannend omdat het mijn eerste operatie was. Maar ik ben erg goed gerustgesteld en het aanleggen van de verdoving ging goed. De sfeer in de kliniek was erg relaxed en iedereen was erg aardig :-) De operatie verliep prima en het viel me uiteindelijk wel mee! Na de operatie kreeg ik vervolgens een spalk aangemeten en ben ik doorverwezen naar de handtherapie. 

Als topsporter zijn mijn handen natuurlijk heel erg belangrijk. Maar dat merk je pas nadat je een beperking oploopt, zoals in mijn geval met mijn duim. Daarom was het fijn dat ik snel geholpen kon worden. Het was heel prettig dat er bij Xpert Clinic goed werd meegedacht, bijvoorbeeld qua planning van afspraken. Zo kon ik de handtherapie grotendeels op de club doen.

Inmiddels kan ik alles weer met mijn duim. Ik voel dat er nog wel verschil is met mijn rechterhand, maar alles gaat goed. Ik ben uiteindelijk zo’n drie maanden met het herstel bezig geweest, maar door een speciale spalk kon ik de week na mijn operatie alweer wedstrijden spelen. Het was wel even wennen om met een spalk te spelen, maar zoals ik al zei, doordat ik snel geholpen ben en een speciale spalk heb gekregen kon ik wel gelijk weer alles meedoen. Dat was top!”