Jan-Thijs

Jan-Thijs

"Na de operatie aan mijn elleboog hoefde ik niet in het gips."

Jan-Thijs (21): “Ik ben uitgegleden en op mijn elleboog beland. Daarbij is het topje van mijn elleboog afgebroken. In het ziekenhuis kreeg ik eerst gips, ze wilden het graag even afwachten. Later kreeg ik een belletje dat ik toch geopereerd moest worden. Ik ben toen gaan kijken wat de verschillende mogelijkheden waren. Er zijn namelijk meerdere manieren om zo’n breuk te herstellen. Via via hoorde ik dat je voor elleboog-letsel ook bij Xpert Clinic terecht kunt.

Tijdens het consult heeft dr. Jan Debeij de foto’s bekeken en uitgelegd wat hij zou gaan doen. Hij zou mijn elleboog openmaken, het stukje dat afgebroken was goed positioneren en er vervolgens twee plaatjes in zetten om het bot te fixeren. Een groot voordeel van deze operatie was dat ik niet meer in het gips zou hoeven. In het begin mocht ik niks met de arm doen, maar toch was ik direct na de operatie stukken mobieler dan de dagen in het gips. Ik kon nu tenminste douchen, gamen en stukken beter slapen. Wat mij ook heeft geholpen in het herstel is dat ik direct kon beginnen met oefeningen en met de revalidatietherapie.

Ik ben super tevreden over hoe het proces verloopt. De operatie is nu zes weken geleden en het gaat erg goed. Ongeveer vier weken na de operatie kon ik voorzichtig wat dagelijkse dingen doen zoals autorijden en werken. Nu ga ik twee keer per week naar de fysiotherapie. Zij bekijken hoe het herstel verloopt en passen hierop de oefeningen aan. Ik oefen zelf twee keer per dag met gewichtjes en heb bijna geen last meer van die elleboog.

Het duurt in totaal drie maanden voordat ik alles weer mag en kan doen, dus ik ben ongeveer op de helft. Ik hou erg van sporten en doe onder andere aan krachttraining. Dat mag nu even niet. Het is fijn dat ik al zoveel andere dingen kan doen en ik doe er alles aan om zo snel mogelijk weer de oude te zijn.”