Dhr. Van Weert

Dhr. van Weert

"Dhr. Van Weert verloor vier vingers bij een bedrijfsongeval. Toen daarna zijn pols vastzat, zorgde drs. Reinier Feitz voor een oplossing."

Dhr. Van Weert (53): “Ik was als busmonteur de V-riem van een touringcar aan het controleren, toen een collega de motor startte. De veiligheid werkte niet, ik had de riem vast en was in één tel vier vingers kwijt. Ik kan gelukkig goed tegen bloed, dus ik ben niet flauwgevallen maar heb mijn vingers weer tegen de wond gedrukt. Mijn collega’s hebben mijn arm afgebonden met een riem om het bloeden te stelpen en daarna ben ik naar het ziekenhuis gebracht. Daar moest eerst mijn onderarm gered worden, die bleek op verschillende plekken gebroken te zijn. Maar mijn vingers waren niet meer te redden. Dat was einde oefening.

Gelukkig had ik mijn duim nog, en met prothese van siliconen zou ik toch weer kunnen grijpen, duwen en drukken. Maar mijn pols zat helemaal vast, die kon geen kant meer op. En dan kun je dus helemaal niks. In De Hoogstraat, waar ik revalideerde, werd er toen een professor bijgehaald. Die gaf me twee keuzes: een teen amputeren en die aan mijn hand bevestigen, of mijn pols helemaal vastzetten. Dat vond ik allebei geen opties: want wat als die teen uiteindelijk niet zou aanslaan? En met een pols die vastgezet wordt, zou ik helemaal niks meer kunnen – dus ook mijn werk als monteur niet meer.

Gelukkig verwees De Hoogstraat me toen naar drs. Feitz bij Xpert Clinic. Daar had ik gelijk een goed gevoel bij. Hij gaf me meerdere opties en uiteindelijk heb ik gekozen voor een operatie waarbij de pees van mijn ringvinger aan mijn duim werd bevestigd. Daardoor kan die weer goed bewegen en heb ik mijn grijpfunctie terug.

Ik ben heel blij met het resultaat, mijn mobiliteit is voor 80% verbeterd en ik probeer zoveel mogelijk werk te verrichten als mogelijk is, zolang mijn hand dat volhoudt. Voor mij komt dat neer op 100% winst. Ik ben enorm blij dat ik uiteindelijk bij Xpert Clinic terecht gekomen ben. En ik heb me intussen vaak afgevraagd: hoeveel mensen zouden er in Nederland rondlopen die de boel hebben laten vastzetten, in de veronderstelling dat er geen andere opties waren? Ik vind het belangrijk dat mensen weten dat er meer mogelijkheden zijn.”