Dhr. Van der Linden

Dhr. Van der Linden

Dupuytren

"Dhr. Van der Linden (wereldkampioen triathlon) werd door drs. Reinier Feitz behandeld aan Dupuytren."

Dhr. Van der Linden (70): “Mijn rechter ringvinger stond krom naar binnen door de ziekte van Dupuytren. Ik kon die vinger niet meer recht krijgen en dat is lastig: je kunt geen handschoen meer aantrekken, kunt geen krant gladstrijken en als je iemand een hand geeft of iets beetpakt moet je opletten dat die kromme vinger er niet tussen zit. Ik had lang gewacht om er iets aan te laten doen omdat ik op hoog niveau sportte: ik deed triathlons: 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en dan nog een marathon lopen. Dat vraagt om veel training en het kwam mij nooit uit om me te laten behandelen. Je staat dan een week of zes buitenspel omdat je niet kunt zwemmen of fietsen. Uiteindelijk heb ik vorig jaar mijn internationale sportcarrière afgesloten; in Hawaii ben ik wereldkampioen geworden. Mooier kon het niet meer worden, dus dit leek me een goed moment om te stoppen en iets aan die vinger te laten doen.

In de krant had ik een artikel gelezen waarin stond dat Dupuytren met een injectie behandeld kon worden. De huisarts was daar niet mee bekend en stuurde me door naar Xpert Clinic. Zo kwam ik bij drs. Feitz terecht. Hij legde uit dat er inderdaad een techniek van injecteren bestaat, maar vertelde er ook bij dat ik daarna heel snel weer terug bij af zou zijn. Met een operatie zou ik veel langer van de klachten verlost zijn. Dus heb ik voor de operatie gekozen.

De ingreep is geweldig verlopen. De manier van begeleiding in de kliniek was echt fantastisch en ook na ingreep verliep het herstel heel gunstig. De handtherapeut verbaasde zich erover dat het zo snel ging, ik bleek een echt schoolvoorbeeld te zijn. Drs. Feitz was echter helemaal niet verbaasd dat het er zo mooi uitzag; hij had niet anders verwacht aangezien ik dankzij mijn sportverleden een enorme discipline heb om te oefenen. Ik kan nu weer alles doen, mijn vinger is weer 100% zoals hij moet staan. Ik kan deze kliniek aan iedereen aanbevelen. Ze zijn echt gespecialiseerd en de begeleiding is heel goed. Ze leggen alles duidelijk uit zodat je weet precies wat ze gaan doen en je kunt alles vragen. Het enige waar ik moeite mee had was het invullen van die vragenlijsten op de computer. Je moet bijvoorbeeld dan de pijn een cijfer geven tussen 0 en 10, dat vind ik moeilijk in te schatten.

In mijn linkerhand voel ik inmiddels ook een paar strengen, daar zit dus ook al wat. Er hoeft nu nog niks aan gedaan te worden, maar een volgende keer weet ik precies wat me te wachten staat. En dat is een prettig idee.”


Dhr. Van der Linden had last van
Dupuytren

Dupuytren

Bij deze ziekte ontstaan door vermeerdering van bindweefsel onder de huid strengen en knobbels. Symptomen bij de ziekte van Dupuytren zijn: kromstand van de vinger door vermeerdering van bindweefsel, harde knobbels in de handpalm, verminderd gevoel in de vingers.

Meer over deze aandoening