Dhr. Koelemeijer

Dhr. Koelemeijer

Dupuytren

"Dhr. Koelemeijer werd door de Dupuytren in zijn hand belemmerd in zijn werk. Hij werd geopereerd door dr. Zulfi Rahimtoola."

Dhr. Koelemeijer (57): “Een jaar of vijf geleden ben ik voor de eerste keer geopereerd aan mijn hand. Ik heb de ziekte van Dupuytren, net als mijn moeder. Inmiddels was de aandoening weer terug: twee vingers waren helemaal stijf en ik had bijna geen kracht meer in mijn hand. In mijn werk als service engineer bij een elektrotechnisch bedrijf werk ik veel met mijn handen. Ik schrijf ook besturingsprogramma’s, maar ook dat is lastig als je maar één hand kunt gebruiken. Er moest dus weer iets aan gedaan worden.

De eerste keer ben ik naar het ziekenhuis geweest, maar dat duurde erg lang allemaal. Ik heb toen mijn verzekering gebeld om te vragen of ik niet sneller geholpen kon worden. Zij hebben me destijds verbonden met Xpert Clinic in Velp. Dat ging allemaal heel vlot. Dus deze keer ben ik opnieuw naar Xpert Clinic gegaan. Na een week kon ik al geopereerd worden door dr. Zulfi Rahimtoola, een heel aardige en kundige man. Ik heb er bijna geen last van gehad en na een kleine week ben ik weer voorzichtig aan het werk gegaan. Vandaag mogen de hechtingen eruit en kan ik gaan revalideren. Ik heb van de ergotherapeut een spalk gekregen, die moet ik ’s nachts dragen om te pezen die korter zijn geworden weer wat uit te rekken. De vorige keer heb ik de fysiotherapie in Nijmegen gedaan omdat het op en neer reizen naar de kliniek me te veel tijd kostte. Nu kan ik het combineren met een andere afspraak, dus ga ik deze keer de handtherapie volgen bij Xpert Clinic in Velp. Daarnaast moet je tussendoor thuis ook oefeningen doen, daar krijg je een programma voor mee. Prima geregeld allemaal.

Over Xpert Clinic ben ik heel tevreden. Als je binnenkomt word je meteen heel vriendelijk ontvangen. Je krijgt goede informatie mee, een duidelijke uitleg, en je hoeft niet drie keer terug te komen om de chirurg en de fysio te zien – dat wordt allemaal achter elkaar gepland. Daardoor hoef je ook niets steeds hetzelfde verhaal te vertellen, iedereen weet wie je bent en waarvoor je komt. Ook op de ochtend van de operatie liep op rolletjes. De verpleegkundigen weten wat ze moeten doen, de anesthesist stelt zich netjes voor, heeft alle tijd voor je en legt alles goed uit. Ook de nazorg is heel goed. Als je dat vergelijkt met een ziekenhuisopname, dan is dit veel persoonlijker.

Straks bij de handtherapeut ga ik even vragen of er dingen zijn waardoor ik de ontwikkeling van nieuwe Dupuytren-strengen kan vertragen, bijvoorbeeld door een spalk of speciale handschoenen. Misschien dat het dan minder snel terugkomt.”


Dhr. Koelemeijer had last van
Dupuytren

Dupuytren

Bij deze ziekte ontstaan door vermeerdering van bindweefsel onder de huid strengen en knobbels. Symptomen bij de ziekte van Dupuytren zijn: kromstand van de vinger door vermeerdering van bindweefsel, harde knobbels in de handpalm, verminderd gevoel in de vingers.

Meer over deze aandoening