Dhr. Brand

Dhr. Brand

"Na 6 weken gips kon dhr. Brand zijn pols niet meer bewegen. Drs. Feitz behandelde hem middels een nieuwe techniek."

Dhr. Brand (33): “Vorig jaar september ben ik gevallen en heb ik mijn rechterpols gebroken, dwars door het gewricht. In het ziekenhuis werden foto’s gemaakt en kreeg ik gips. Ik bleek een twijfelgeval: wel of niet opereren? Uiteindelijk werd besloten om niet te opereren. Maar toen na zes weken het gips eraf mocht, kon ik niks meer met die pols. Ik dacht: wat gaan we nu doen?

Ik ben toen naar een andere chirurg gegaan om te horen of hij er wat mee kon. Hij zei dat een operatie beslist nodig was, maar dat hij dit zelf niet kon. Hij verwees me naar drs. Reinier Feitz bij Xpert Clinic.

Toen ik binnenkwam bij dokter Feitz had hij de röntgenfoto’s al op de lichtbak hangen. Hij was heel nuchter, maar ook heel eerlijk. Het bot dat gebroken was, bleek zowel verzakt als gekanteld te zijn en dat maakte dat ik mijn hand niet meer kon bewegen. Hij zei: het is heel ingewikkeld en het wordt een uitdaging, maar we gaan het proberen. Hij heeft precies uitgelegd wat hij ging doen. Het bot is losgeslepen, omhoog getrokken en rechtgezet. Vervolgens heeft hij alles met een plaatje vastgezet. De ingreep duurde bijna anderhalf uur en dokter Feitz waarschuwde me dat het een pittige operatie was en dat ik echt rekening moest houden met pijn de eerste weken. Gelukkig viel dat 100% mee. Ik heb alleen de dag erna morfine genomen, en daarna alleen nog gewone pijnstillers. Na een week had ik nergens last meer van.

We zijn nu vier maanden verder en ik heb nog steeds handtherapie. Het is echt bijzonder hoe snel mijn herstel gegaan is. Ik ben nog net niet helemaal op het niveau waarop ik hoor te zitten, maar ik kan alles weer. Ik heb helemaal geen beperkingen meer in mijn rechterhand en mag hem gewoon belasten. Je voelt vanzelf wat wel en niet kan.

Ik heb met dokter Feitz afgesproken dat ik over een jaar nog even langs kom om te bekijken hoe het gaat. Maar naar verwachting hoeft er niets meer te gebeuren. Ik ben dan ook erg te spreken over Xpert Clinic. Je bent er geen nummer maar wordt gewoon aangesproken bij je naam. De spreekuren lopen niet uit en ik ben netjes en professioneel behandeld. En het resultaat is naar volle tevredenheid.”