Dhr. Blokland

Dhr. Blokland

"Dhr. Blokland bleef na een ongelukje op het werk veel last houden van zijn pols. Een gescheurde pees bleek de oorzaak te zijn."

Dhr. Blokland (38): “Ik werk als engineer in de telecom en had vorig jaar tijdens het werk een ongelukje. Een gereedschapskist ging kapot, ik probeerde hem op te vangen maar dat ging mis. Daarna bleef ik veel pijn houden in mijn pols. Mijn eigen fysiotherapeut kon er niet veel mee en hij adviseerde me om naar Xpert Clinic te gaan. Volgens hem waren die de beste wat hand- en polszaken betreft. Ik heb zijn advies opgevolgd en dat is me prima bevallen. Drs. Nicoline de Haas heeft eerst een echo gemaakt en daarna een kijkoperatie gedaan. Daarbij ontdekte ze de oorzaak van mijn klachten: er was een pees losgescheurd van de ellepijp. Niets doen was geen optie voor mij: in de engineering werk je voor 90% met je handen. Ik moet vaak draaiende bewegingen maken en dat ging gewoon niet met rechts. Dus ben ik enkele weken later geopereerd. De pees werd opnieuw aan de ellepijp bevestigd en daarna kon ik gaan revalideren.

Het gekke is: als je het zo vertelt klinkt het minder heftig dan het daadwerkelijk is. Een beetje pijn aan je pols, hoe erg is dat nou? Maar de impact op je lichaam en je leven is enorm. Ik had het allemaal best onderschat, maar het effect van zo’n aandoening is best heftig. Ik had gedacht dat ik lichamelijk makkelijker zou herstellen – dat de intensiteit van alles wat minder zou zijn.

Ondanks dat het dus best een zware operatie was, ben ik heel blij dat ik het heb laten doen. Ik ben in augustus geopereerd en heb ik januari de laatste controle gehad. Voor volledig herstel wordt een jaar uitgetrokken, ik ben er dus nog niet. Maar ik kan bijna alles weer én ik ben weer bijna fulltime aan het werk. Natuurlijk: voorzichtigheid is geboden. Als ik mijn pols heel erg belast doet het pijn. Volgens dokter De Haas is het belangrijk om goed te luisteren naar je lichaam. Maar als ik het moet vergelijken met hoe ik me voor de operatie voelde en nu, dat is een wereld van verschil.

Ik ben er nog niet maar ben ervan overtuigd dat het helemaal goed gaat komen. Ik ben positief en doe er zelf alles aan om volledig te kunnen herstellen. Mocht ik ooit weer zoiets hebben, dan weet ik door wie ik behandeld zou willen worden.”