Tom Cranen

Tom Cranen

Handtherapeut, Ergotherapie

Locatie(s):

Xpert Clinic Eindhoven, Xpert Clinic Venlo

"Persoonlijk wil ik altijd het maximale voor de patiënt kunnen betekenen, zodat hij/zij met een goed resultaat en tevreden gevoel het leven kan hervatten na een conservatieve of operatieve behandeling. Doordat de lijntjes tussen arts en therapeut zeer kort zijn, is er een goede samenwerking tussen allen en kun je, mede hierdoor, het gewenste resultaat bereiken."

Ik ben in aanraking gekomen met de specialisatie handtherapeut toen ik stage liep in een revalidatiecentrum. Vanaf die tijd ben ik gefascineerd hoe complex de hand en pols in elkaar zitten en dat dit toch onze kracht is van het dagelijks handelen.

Meer over Tom Cranen

Zonder handen zijn we letterlijk onthand en zijn we als mens een belangrijk instrument kwijt om onze dagelijkse bezigheden te verrichten. Dit is dan ook de reden waarom ik mij heel graag wilde specialiseren in de handtherapie. En bij Xpert Clinic krijg ik die kans.

Er zijn een aantal patiënten die ik nooit zal vergeten. Zo was er een mevrouw die door een ongeluk haar duim was verloren. En de duim is een zeer belangrijk onderdeel van onze hand. Er is toen besloten met de arts om een transpositie te doen. Dit betekent dat haar dikke teen met een operatie nauwkeurig op haar hand is gezet, waar oorspronkelijk de duim zat. Na een lang revalidatietraject met revalidatiearts, fysiotherapeut en ergotherapeut kon zij uiteindelijk met haar nieuwe duim haar dagelijkse activiteiten pijnloos en zelfstandig uitvoeren. Voor mevrouw was het hele ongeluk en de operatie een moeilijk en zwaar traject. Door de goede samenwerking en een goed behandelplan hebben we veel voor mevrouw kunnen betekenen.