Simone Dankers

Simone Dankers

Handtherapeut,

Locatie(s):

Xpert Clinic Eindhoven

"Ik streef er tijdens mijn werk naar dat patiënten zo snel mogelijk de functie van hand of pols weer terug krijgen na een letsel of bij pijnklachten."

Door de goede samenwerking tussen arts en therapeut kun je een patiënt optimaal behandelen. Omdat bij Xpert Clinic de samenwerking tussen de therapeut en de specialist heel intensief is, zorgt dat voor een betere behandeling en dus resultaat voor de patiënt. Dit vind ik heel prettig werken.

Meer over Simone Dankers

Mijn specialisatie is handtherapie, waar ik voor gekozen heb omdat ik merkte dat het een relatief onbekende tak van de fysiotherapie is. Tijdens de opleiding fysiotherapie leer je weinig tot niks over dit gedeelte van het lichaam, en aangezien de hand en pols belangrijk zijn in het goed functioneren in het dagelijks leven heb ik gekozen om me hierin te specialiseren.

Ik streef er tijdens mijn werk naar dat patiënten zo snel mogelijk de functie van hand of pols weer terug krijgen na een letsel of bij pijnklachten. Vaak beseffen patiënten bij klachten pas hoe belangrijk handen en polsen zijn om goed te functioneren in het dagelijks leven. Slechte mobiliteit en kracht of te hoge belastbaarheid zorgen voor een verminderde functie en dat probeer ik waar mogelijk weer terug te krijgen zodat de patiënt niet beperkt blijft.  

Wat ik nooit vergeet, en wat ook nog vaak gaat komen verwacht ik, zijn de patiënten met duimbasisartrose. Die hebben vaak al jaren klachten aan de duim zonder te weten wat ze eraan kunnen doen om de pijnklachten te verminderen. Omdat het artrose is denken ze vaak dat er niets meer aan te doen is en het dus ook niet zinvol is om hiervoor handtherapie te volgen. Tot ze in aanraking komen met ons, en ze ineens een hele hoop nieuwe inzichten krijgen en opties zien om de duimen toch op een goede manier te gebruiken zonder ernstige pijnklachten. Het is leuk om te zien hoe tevreden deze patiënten na een aantal maanden weer de deur uit gaan.