Kristel Slabbers

Kristel Slabbers

Handtherapeut, Fysiotherapeut

Locatie(s):

Xpert Clinic Eindhoven

"Voor mij is het belangrijk in te gaan op de hulpvraag van de patiënt en daarbij doelgericht te streven naar een zo optimaal mogelijke handfunctie."

Het prettige aan het werken bij Xpert Clinic is de nauwe multidisciplinaire samenwerking en het korte lijntje tussen de specialist en de handtherapeut. Dit maakt het mogelijk om zeer gerichte en intensieve zorg te bieden aan de patiënt.

Meer over Kristel Slabbers

Als fysiotherapeute werkzaam bij Xpert Clinic ben ik gefocust op het functioneren van de hand. Ik vind het belangrijk dat fysiotherapeuten in Nederland zich specialiseren, zodat er betere zorg geboden kan worden voor patiënten. Handtherapie is een complexe specialisatie binnen de fysiotherapie. Doordat de therapeuten van Xpert Clinic dagelijks alleen hand- en polsklachten behandelen, kunnen zij zich geheel op dit domein richten.

Hetgeen wat ik als zeer bijzonder ervaren heb, is het verhaal over een patënt die op meerdere plekken in beide polsen peesontstekingen had ten gevolge van overbelasting. Deze overbelastingsklachten zijn naar alle waarschijnlijkheid tijdens haar werk in een cateringbedrijf ontstaan. Daarnaast had ze in haar privésituatie zorg over twee hulpbehoevende kinderen. Door middel van immobiliserende spalken aan beide handen en intensieve oefentherapie, was mevrouw na enkele weken weer in staat haar activiteiten op te pakken. De drijfveer en motivatie om te herstellen was enorm, en erg mooi om te ervaren als therapeut.