Harm Frans

Harm Frans

Handtherapeut, Ergotherapie

Locatie(s):

Xpert Clinic Eindhoven

"Uiteraard streef ik er naar om alle patiënten weer zoveel mogelijk te kunnen laten doen, om weer zo goed mogelijk te kunnen functioneren. Of dit nu zo volledig mogelijk herstel is na een operatie of bijvoorbeeld met zo min mogelijk pijn, de activiteiten kunnen uitvoeren die voor die persoon belangrijk zijn in zijn of haar leven."

Er is bij Xpert Clinic voldoende ruimte om jezelf verder te ontwikkelen. De verscheidenheid aan patiënten, van jong tot oud en van conservatieve therapie tot postoperatieve nabehandeling maakt het werk uitdagend en divers.

Meer over Harm Frans

Ik ben mij aan het specialiseren in de handtherapie. De ergotherapie houdt zich bezig met het handelen, met alles wat wij doen. In mijn ogen zijn onze handen het allerbelangrijkste instrument dat wij tot onze beschikking hebben om dit handelen mogelijk te maken. Wanneer er problemen ontstaan in het gebruik van onze handen heeft dit grote invloed op alles wat wij kunnen doen.

Een oudere mevrouw met artrose in de pols, alle vingers en de duimen zowel links als rechts. Zij had erg veel pijn en kon haar dagelijkse bezigheden door de pijn niet goed meer uitvoeren. Samen hebben wij gekeken hoe zij haar dagelijkse bezigheden eventueel op een andere manier kon uitvoeren. Ook hebben we gekeken hoe zij deze het best kon verspreiden over de week. Dit aangevuld met een rustspalk en oefeningen van de (hand)fysiotherapie stelde mevrouw in staat om haar eigen huishouden weer te kunnen doen en haar hobby (haken) weer uit te kunnen voeren, zonder dat zij ’s nachts wakker lag van de pijn in haar handen.