Hans Temming

Drs. Hans Temming

Handchirurg, plastisch chirurg en reconstructief chirurg

Locatie(s):

Xpert Clinic Eindhoven, Xpert Clinic Venlo

"Omdat elke patiënt anders is, streef ik ernaar om maatwerk te leveren. Je probeert een patiënt te helpen door allereerst de goede diagnose te stellen."

Hans Temming (1969) studeerde Geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Daarna specialiseerde hij zich als plastisch chirurg en legde hij zich met name toe op hand- en polschirurgie. In 2013 behaalde hij het Europees Hand Examen (FESSH) en werd hij geregistreerd als European Board Certified Hand Surgeon. drs Temming is lid van de NVPC en NVvH.

Meer over drs. Hans Temming

"De hand en pols lijken een klein deelgebied van de chirurgie maar door de complexe samenhang van zenuwen, pezen en botstructuren is dit deelgebied erg interessant. Een klein probleem kan al verstrekkende gevolgen hebben voor de functie van hand en pols én voor de patiënt die dan letterlijk 'onthand' is.

Op mijn spreekuur kwam onlangs een oudere dame die na een eerdere val al bijna een jaar pijn had van de pols en met name de duim. Ze kon haar hand niet meer gebruiken wat haar dagelijks leven beïnvloedde. Andere artsen konden geen breuk ontdekken en ze werd verder niet behandeld. Bij nader inzien bleek het te gaan om een slijtage van het gewricht van de duimbasis die door de val en immobilisatie met gips op was gaan spelen. Na mijn behandeling waarbij het versleten gewrichtje werd verwijderd was deze mevrouw mij erg dankbaar; ze kon haar hand weer zonder pijn gebruiken, inclusief haar grootste hobby: handwerken."

 

AGB code:03004362

Big nummer:19045719701